Kruising Copernicuslaan - Galvanistraat

Copernicuslaan Ede Ede

Locatie

15-10-2021 Update kruising Copernicuslaan - Galvanistraat te Ede 
Afgelopen week hebben we nog afrondende werkzaamheden uitgevoerd op het kruispunt Copernicuslaan - Galvanistraat. Wij zijn trots op het eindresultaat en hopen dat u met tevredenheid kunt terugkijken op een geslaagd project.
Kruising Copernicuslaan - Galvanistraat Vanaf maandag 16 augustus t/m vrijdag 24 september voert Aannemingsmaatschappij van Gelder in opdracht van de gemeente Ede werkzaamheden uit aan de kruising Copernicuslaan - Galvanistraat te Ede. Via deze app kunt u op de hoogte blijven van de werkzaamheden.

Wat gaan we doen? In opdracht van de gemeente Ede passen we de kruisingen Galvanistraat – Copernicuslaan en de kruising Galvanistraat – Lumierestraat aan. Daarbij leggen we een nieuw fietspad aan langs de Lumierestraat tussen de Galvanistraat en de Dieselstraat. Tot slot vervangen we op de Galvanistraat op diverse locaties de putranden in het asfalt.

Wanneer gaan we dit doen?

Fase 1 – 16 augustus t/m 10 september - Uitvoering zuidzijde kruising Galvanistraat – Copernicuslaan - Uitvoering noordzijde kruising Galvanistraat – Lumierestraat

Fase 2 – 8 september t/m 17 september - Uitvoering noordzijde kruising Galvanistraat – Copernicuslaan - Uitvoering zuidzijde kruising Galvanistraat – Lumierestraat

Fase 3 – 20 t/m 25 september NACHTWERK 20:00 tot 06:00 - Uitvoering volledige kruising Galvanistraat – Copernicuslaan - Uitvoering volledige kruising Galvanistraat – Lumierestraat

Wat betekent dit voor u? Tijdens uitvoering van fase 1 t/m 3 stellen we éénrichtingsverkeer in op de Galvanistraat vanaf de Frankeneng tot de Dr. Willem Dreeslaan. Ter hoogte van de kruising Galvanistraat – Copernicuslaan, zijn de zijwegen naar de Copernicuslaan en Max Planckstraat. Dit geldt ook voor de Lumierestraat op de kruising Galvanistraat – Lumierestraat. De bedrijven aan blijven wel bereikbaar, zoals weergeven op bovenstaande afbeelding. Het regionale verkeer wordt vanaf de A12 omgeleid via de A12-A30-Galvanistraat.

Het lokale verkeer wordt omgeleid via de Einsteinstraat – Lorentzstraat – Frankeneng. De fietspaden worden kant voor kant om de beurt afgesloten, waarbij de fietsers via één van beide fietspaden worden afgewikkeld.

Tijdens het nachtwerk zijn de kruisingen Galvanistraat – Copernicuslaan en Galvanistraat – Lumierestraat volledig afgesloten tussen 20:00 en 06:00. Ook dan gelden de omleidingen via de A12 – A30 en lokaal via de Frankeneng.