Wekeromseweg en Edeseweg

Wekeromseweg Ede

Locatie

15-10-2021 Update Wekeromsweg te Ede 
Afgelopen week hebben we afrondende werkzaamheden uitgevoerd op de Wekeromseweg. Wij zijn trots op het eindresultaat en hopen dat u met tevredenheid kunt terugkijken op een geslaagd project.

 


11-10-2021 Update Wekeromsweg te Ede 
De asfaltwerkzaamheden op de Wekeromseweg en de Edeseweg zijn inmiddels gereed. Vanaf deze week (11 oktober) beginnen we met het op hoogte straten van de inritten langs de Wekeromseweg. De communicatie over de werkzaamheden aan de uitritten wordt gedaan door onze collega's op locatie. Voor de bewoners aan de kant van het fietspad zal het mogelijk zijn om gebruik te maken van het fietspad om de eerst volgende inrit op te rijden. Wanneer u gebruik maakt van het fietpad let dan extra goed op fietsers.

Wij zijn door een bewoner geattendeerd dat bovenstaande informatie niet eerder is gecommuniceerd. Onze excuses hiervoor.


30-9-2021 Update Wekeromsweg te Ede 
De werkzaamheden op de Wekeromseweg en de Edeseweg zijn nu bijna een week bezig lopen voorspoedig.
De afgelopen dagen hebben we geconstateerd dat er meer verkeer in het werkvak rijdt dan de bedoeling is. Ook de snelheid op het fietspad, dat enkel gebruikt mag worden door bestemmingsverkeer, ligt te hoog. Om de veiligheid van onze werkende collega’s en fietsers te kunnen waarborgen nemen we een aantal extra maatregelen.

Het gaat om de volgende maatregelen:
1. We schakelen een extra verkeersregelaar in die moet voorkomen dat er ongewenst verkeer door het werkvak rijdt.
2. We plaatsen extra bebording: Auto te gast op het fietspad.
3. We plaatsen extra bebording: Let op uw snelheid
4. We sluiten het fietspad af voor gemotoriseerd verkeer in de avonden.

Met name deze laatste maatregel is anders dan voorheen gecommuniceerd. Bestemmingsverkeer mag overdag over het fietspad maar dient in de avonden/weekenden weer over de rijbaan te rijden.

Let op: In de avonden/weekenden rijdt u in een werkvak waar geen belijning aanwezig is en het wegdek niet optimaal is. Pas uw snelheid hierbij aan naar 30km/u.


23-9-2021 Update Wekeromsweg te Ede 
Zoals u gewend bent worden in week 39 en 40 uw containers geledigd. Door de werkzaamheden gaat dit anders dan voorheen. De afvalwagen rijdt tijdelijk over het fietspad om zo niet door het werkvak te rijden. Dit betekend dat alle containers die geledigd moeten worden opgesteld moeten worden langs het fietspad een de kant van de even-nummers. Het gaat om de volgende ledigingen:

Week 39
Woensdag         29-09-2021       Gft containers
Donderdag        30-09-2021       Papier containers

Week 40
Donderdag        07-10-2021       Restcontainers Werkzaamheden Wekeromseweg - Edeseweg

Vanaf maandag 27 september t/m vrijdag 8 oktober voert Aannemingsmaatschappij van Gelder in opdracht van de gemeente Ede werkzaamheden uit aan de Wekeromseweg en Edeseweg. Via deze App informeren we u over deze werkzaamheden.

Wat gaan we doen?

In opdracht van de gemeente Ede vervangen wij het asfalt. De snelheid op een aantal delen van de wegen gaat van 80km/uur naar 60km/uur. Hiervoor leggen we op vier kruisingen verkeersplateaus aan en we plaatsen nieuwe verkeersborden. De werkzaamheden vinden plaats tussen de Hessenweg en de Wekeromse buurtweg (centrum zijde).

Wanneer gaan we dit doen?

De werkzaamheden worden uitgevoerd tussen 27september en 8 oktober. Tussen 27 en 29 september voeren we de voorbereidende werkzaamheden uit, waaronder het verwijderen van een laag asfalt van de weg.

Op 30 september en 1 oktober leggen we nieuw asfalt aan voor de plateaus, fietspaden en andere kleinschalige reparaties. De rijbaan wordt tussen 4 en 8 oktober voorzien van 2 lagen nieuw asfalt en nieuwe markering.

Wat betekent dit voor u?

Tussen 27 en 29 september is er hinder, maar is de Wekeromseweg nog wel bereikbaar voor bewoners. U kunt stapvoets door het werkvak heen rijden.
We vragen u de kortst mogelijke route te zoeken om het werkvak te verlaten.

Op 30 september en 1 oktober zijn de kruisingen afgesloten, inclusief de fietspaden. Het gaat om de volgende kruispunten: de Deelweg, Hoge Valksedijk, tussen huisnummer 8 en 10 van de Edeseweg, Roekelseweg en t.h.v. huisnummer 21 van de Edeseweg. We vragen u de kortst mogelijke route te zoeken om het werkvak te verlaten en eventueel de auto elders te parkeren.

Tussen 4 en 8 oktober is er hinder in het gehele werkvak op de gehele breedte van de rijbaan. Het fietspad is dan wel beschikbaar voor bestemmingsverkeer (uitgezonderd vrachtverkeer). We vragen u de kortst mogelijke route te zoeken om het werkvak te verlaten en eventueel de auto elders te parkeren.

De werkzaamheden worden overdag tussen 06.00 – 17.00 uur uitgevoerd. We zijn sterk afhankelijk van het weer. Bij aanpassingen in de planning wordt dit gecommuniceerd in onze App.

Veiligheid in het werkvak

We snappen gezien de lengte van het werkvak dat het verleidelijk is om hard te rijden. Maar wij willen graag dat al ons personeel weer veilig thuis komt ’s avonds. Ook kan er in het donker slecht zicht zijn op opgesteld materieel of hoogteverschillen. We vragen u daarom ook om stapvoets te rijden in het werkvak en de kortst mogelijke route te
zoeken om het werkvak te verlaten.

Hulpdiensten

De doorgaande hulpdiensten rijden over het fietspad. Deze worden begeleid door verkeersregelaars. Bij calamiteiten in het werkvak zullen de hulpdiensten ten alle tijden doorgang krijgen.