Wekeromseweg en Edeseweg

Wekeromseweg Ede

Locatie

Vanaf maandag 27 september t/m vrijdag 8 oktober voert Aannemingsmaatschappij van Gelder in opdracht van de gemeente Ede werkzaamheden uit aan de Wekeromseweg en Edeseweg. Via deze App informeren we u over deze werkzaamheden.

Wat gaan we doen?

In opdracht van de gemeente Ede vervangen wij het asfalt. De snelheid op een aantal delen van de wegen gaat van 80km/uur naar 60km/uur. Hiervoor leggen we op vier kruisingen verkeersplateaus aan en we plaatsen nieuwe verkeersborden. De werkzaamheden vinden plaats tussen de Hessenweg en de Wekeromse buurtweg (centrum zijde).

Wanneer gaan we dit doen?

De werkzaamheden worden uitgevoerd tussen 27september en 8 oktober. Tussen 27 en 29 september voeren we de voorbereidende werkzaamheden uit, waaronder het verwijderen van een laag asfalt van de weg.

Op 30 september en 1 oktober leggen we nieuw asfalt aan voor de plateaus, fietspaden en andere kleinschalige reparaties. De rijbaan wordt tussen 4 en 8 oktober voorzien van 2 lagen nieuw asfalt en nieuwe markering.

Wat betekent dit voor u?

Tussen 27 en 29 september is er hinder, maar is de Wekeromseweg nog wel bereikbaar voor bewoners. U kunt stapvoets door het werkvak heen rijden.
We vragen u de kortst mogelijke route te zoeken om het werkvak te verlaten.

Op 30 september en 1 oktober zijn de kruisingen afgesloten, inclusief de fietspaden. Het gaat om de volgende kruispunten: de Deelweg, Hoge Valksedijk, tussen huisnummer 8 en 10 van de Edeseweg, Roekelseweg en t.h.v. huisnummer 21 van de Edeseweg. We vragen u de kortst mogelijke route te zoeken om het werkvak te verlaten en eventueel de auto elders te parkeren.

Tussen 4 en 8 oktober is er hinder in het gehele werkvak op de gehele breedte van de rijbaan. Het fietspad is dan wel beschikbaar voor bestemmingsverkeer (uitgezonderd vrachtverkeer). We vragen u de kortst mogelijke route te zoeken om het werkvak te verlaten en eventueel de auto elders te parkeren.

De werkzaamheden worden overdag tussen 06.00 – 17.00 uur uitgevoerd. We zijn sterk afhankelijk van het weer. Bij aanpassingen in de planning wordt dit gecommuniceerd in onze App.

Veiligheid in het werkvak

We snappen gezien de lengte van het werkvak dat het verleidelijk is om hard te rijden. Maar wij willen graag dat al ons personeel weer veilig thuis komt ’s avonds. Ook kan er in het donker slecht zicht zijn op opgesteld materieel of hoogteverschillen. We vragen u daarom ook om stapvoets te rijden in het werkvak en de kortst mogelijke route te
zoeken om het werkvak te verlaten.

Hulpdiensten

De doorgaande hulpdiensten rijden over het fietspad. Deze worden begeleid door verkeersregelaars. Bij calamiteiten in het werkvak zullen de hulpdiensten ten alle tijden doorgang krijgen.