De werkzaamheden voor de PelikaanhofMomenteel voert Liander werkzaamheden uit voor de Pelikaanhof en het gebouw van de Binnenvest. Het betreft de reguliere vervanging van een gasleiding en heeft dus niets te maken met het werk aan de Pelikaanstraat dat wij uitvoeren.

Een combinatie van het werk aan de gasleiding met onze werkzaamheden in stap 3 zorgt er voor dat de werkzaamheden aan de Pelikaanstraat niet op tijd gereed  zijn. Het uitvoeren van dit werk na onze werkzaamheden betekent dat het nieuwe straatwerk vrijwel meteen weer opgebroken moet worden. Omdat dit beide onwenselijke situaties zijn is er daarom voor gekozen om het werk gelijktijdig met stap 2 uit te voeren. Het is niet ideaal maar op deze manier wel de best mogelijke optie.

De te vervangen gasleiding kruist de Oude Vest, daarom is deze kruising nu tijdelijk afgesloten voor het verkeer. Zodra hier de gasleiding is vervangen maakt Liander de kruising weer dicht en stelt deze open voor het verkeer. Dit is waarschijnlijk deze week al het geval.

Het totale werk van Liander neemt drie weken in beslag.
Laatste update: 12-02-2020
© Van Gelder