De bereikbaarheid tijdens de afsluiting van stap 3


Binnenkort starten wij met de derde en tevens laatste stap van de werkzaamheden aan de Pelikaanstraat. Tijdens deze stap is het noodzakelijk om de Van der Werffstraat af te sluiten voor het verkeer.  In dit bericht leggen wij uit hoe het gebied, begrensd door de Pelikaanstraat, Haarlemmerstraat, Lange Mare en Oude Vest bereikbaar blijft. 

Wat gaat er gebeuren?

Tijdens de derde stap van de werkzaamheden werken wij aan de westzijde van de Pelikaanstraat, dat is de zijde van de Pelikaanhof. Deze zijde wordt dan ingericht volgens het nieuwe ontwerp met meer ruimte voor de voetgangers en fietsers. Tijdens deze stap zijn de kruisingen van de Oude Vest en de Van der Werffstraat met de Pelikaanstraat afgesloten voor het verkeer.  De uitvoering van stap 3 start op maandag 2 maart en duurt tot 10 april.

Bereikbaarheid

Van der Werffstraat:

De van der Werffstraat blijft bereikbaar via de route Langegracht - Volmolengracht – Jan Vossenbrug – Oude Vest – Grevenstraat– van der Werffstraat. Deze omleiding geven wij met borden aan vanaf de Langegracht.

Het éénrichtingsverkeer op de Grevenstraat wordt tijdelijk omgedraaid. De Oude Vest en de van der Werffstraat worden tussen de Grevenstraat en de Pelikaanstraat ingericht als tweerichtingsverkeer met passeerplaatsen halverwege. Hieronder vindt u een afbeelding met daarop het werkvak en de omleidingsroutes.

Laatste update: 26-02-2020
© Van Gelder