Voortgang van de werkzaamheden in fase 1Het werk in stap 3 van de Pelikaanstraat vordert door het mooie weer gestaag, dat is ook duidelijk te zien op de foto's in dit bericht. De middenberm tussen de twee rijbanen is ondertussen voor een deel voorzien van het nieuwe straatwerk. Ook zijn de contouren van de nieuwe rijbaan voor het verkeer van de Langegracht naar de Kaasmarkt goed te zien in het werk. Er is deze week bovendien een groot deel van de nieuwe bomen geplant in het werk, de resterende exemplaren krijgen in het najaar een plekje.

Openstelling van fase 1 voor het verkeer in twee richtingen

Als gevolg van extra werk bij het aanbrengen van de rioolleidingen voor de afwatering van het regenwater vanaf de weg en het Coronavirus is de kans erg groot dat we fase 1 helaas niet op 17 april open kunnen stellen voor het verkeer in twee richtingen.  Er is op dit moment sprake van een achterstand van ongeveer twee weken en we proberen die achterstand op dit moment met man en macht in te halen. 

Vanwege de verplichte maatregelen van het RIVM is dat helaas niet altijd even makkelijk te realiseren. Er kunnen namelijk maar een beperkt aantal mensen tegelijk op het werk aanwezig zijn waarmee het werk veilig en verantwoord te maken is met inachtneming van de 1,5 meter onderlinge afstand van elkaar. 

Zodra we definitief weten wanneer de werkzaamheden in fase 1 klaar zijn melden wij dat via de App.

Voor de start van het werk in fase 2 heeft de vertraging in fase 1 overigens geen gevolgen. Omdat de twee fases niet met elkaar verbonden zijn kunnen we het werk in fase 2 conform planning starten op 20 april.  Binnenkort plaatsen we hier meer informatie over.
Laatste update: 25-03-2020
© Van Gelder