Afsluiting van de Oude RijnOp 2 maart zijn de werkzaamheden gestart aan de herinrichting van de westelijke zijde van de Pelikaanstraat. Daarbij hebben wij de inrit van de Oude Rijn ter hoogte van de Pelikaanstraat open kunnen houden voor het verkeer.

Ook deze kruising moet echter onder handen genomen worden. Dat werk voeren wij binnenkort uit .

Wat gaat er gebeuren?

Het oude straatwerk op de kruising wordt verwijderd en vervangen door nieuw straatwerk volgens het nieuwe ontwerp. Aansluitend wordt dan de nieuwe rijbaan van de Pelikaanstraat richting de Hooigracht voorzien van het nieuwe asfalt.

Het is voor dit werk nodig om de kruising van de Oude Rijn en de Pelikaanstraat af te sluiten voor het verkeer tussen woensdag 22 april; 07:00 en vrijdag 24 april; 16:00 en tussen dinsdag 28 april; 07:00 en donderdag 30 april ; 16:00. Tussen 24 april en 28 april is de kruising wel bereikbaar voor het verkeer.

Bereikbaarheid en parkeren

Er is tijdens de afsluiting geen doorgaand autoverkeer mogelijk vanaf de Pelikaanstraat naar de Oude Rijn. De Oude Rijn blijft dan bereikbaar vanaf de Hooglandse Kerkgracht. Het éénrichtingsverkeer op de Oude Rijn heffen we hiervoor tijdelijk op en we realiseren passeerplaatsen voor het verkeer. De omleiding wordt aangegeven met borden. Parkeren blijft buiten de passeerplaatsen mogelijk.
Laatste update: 06-04-2020
© Van Gelder