Het werk aan de Hogewoerd start op 8 juniDe werkzaamheden aan de herinrichting van de Centrumroute - Hooigracht verlopen voorspoedig. De Pelikaanstraat en het Pelikaanplein zijn afgerond en nu werken we in de Hooigracht.  Wij zijn blij u te kunnen melden dat de werkzaamheden in de Hogewoerd eerder kunnen starten dan aanvankelijk gemeld. Onze planning was na afronding van de Hooigracht in oktober maar de werkzaamheden in de Hogewoerd kunnen gelijktijdig met de Hooigracht lopen en worden vanaf 8 juni al opgestart. 

Wat gaat er gebeuren?

De openbare ruimte in de Hogewoerd wordt tussen de Hogewoerdsbrug en de st. Jorissteeg van gevel tot gevel opnieuw ingericht waarbij er ruimte wordt gemaakt voor een veilige bevoorrading van de winkels. De nieuwe verharding wordt volledig uitgevoerd met gebakken bestratingsmaterialen en natuursteen.

Planning en aanpak

De werkzaamheden vinden plaats vanaf maandag 8 juni tot en met vrijdag 17 juli.

Het werk voeren wij in twee stappen uit. De eerste stap betreft het deel tussen de Hogewoerdsbrug en de Barbarasteeg. Als eerste breken we daar de bestaande verhardingen op, passen we de afvoerleidingen voor de afvoer van het regenwater aan en brengen we de nieuwe bestrating terug. Deze stap duurt ongeveer drie weken. Hierna nemen we tijdens de tweede stap het deel tussen de Barbarasteeg en de st. Jorissteeg op dezelfde wijze onderhanden. Ook deze stap duurt ongeveer drie weken.

Bereikbaarheid en parkeren

Voetgangers:

Tijdens de werkzaamheden blijven de woningen en winkels altijd te voet bereikbaar. Binnen het werkvak leggen we daarvoor een tijdelijk voetpad van kunststof loopschotten aan.

Fietsers:

Fietsers kunnen tijdens de werkzaamheden geen gebruik maken van de Hogewoerd. We leiden de fietsers om via de route Hogewoerdsbrug – Gangetje – Karnemelksbrug – Nieuwe Rijn - Hooigracht en vice versa.


Laatste update: 26-05-2020
© Van Gelder