Het werk aan de Hogewoerd start vandaag!Vandaag beginnen wij met de opknapwerkzaamheden aan de Hogewoerd.

Wat gaat er gebeuren?

De openbare ruimte in de Hogewoerd wordt tussen de Hogewoerdsbrug en de st. Jorissteeg van gevel tot gevel opnieuw ingericht waarbij er ruimte wordt gemaakt voor een veilige bevoorrading van de winkels. De nieuwe verharding wordt volledig uitgevoerd met gebakken bestratingsmaterialen en natuursteen.

Planning en aanpak

Het werk voeren wij in twee stappen uit tussen 8 juni en 17 juli. De eerste stap betreft het deel tussen de Hogewoerdsbrug en de Barbarasteeg. Als eerste breken we daar de bestaande verhardingen op, passen we de afvoerleidingen voor de afvoer van het regenwater aan en brengen we de nieuwe bestrating terug. Deze stap duurt ongeveer drie weken. Hierna nemen we tijdens de tweede stap het deel tussen de Barbarasteeg en de st. Jorissteeg op dezelfde wijze onderhanden. Ook deze stap duurt ongeveer drie weken.

Bereikbaarheid en parkeren

Voetgangers:

Tijdens de werkzaamheden blijven de woningen en winkels altijd te voet bereikbaar. Binnen het werkvak leggen we daarvoor een tijdelijk voetpad van kunststof loopschotten aan.

Fietsers:

Fietsers kunnen tijdens de werkzaamheden geen gebruik maken van de Hogewoerd. We leiden de fietsers om via de route Hogewoerdsbrug – Gangetje – Karnemelksbrug – Nieuwe Rijn - Hooigracht en vice versa.


Laatste update: 08-06-2020
© Van Gelder