De Hogewoerd wordt opgeknaptSinds afgelopen maandag zijn wij aan het werk in de Hogewoerd tussen de Hogewoerdsbrug en de st. Jorissteeg. De inrichting van deze weg wordt aangepast naar een inrichting die past bij de nieuwe inrichting van de Hooigracht en van de Breestraat. Het asfalt maakt daarom plaats voor straatwerk en er komt een laad- en losplaats voor de winkeliers. Dat was in de oude situatie soms lastig in combinatie met de fietsers. Als gevolg van de laad- en losplaats worden drie straatlantaarns vervangen door exemplaren die aan de gevels komen te hangen. Dat werk wordt volgende week woensdag uitgevoerd.

Om de overlast te beperken voeren we het werk in twee fases uit. De eerste fase loopt vanaf de Hogewoerdsbrug tot de Barbarasteeg en de tweede fase van de Barbarasteeg tot de st. Jorissteeg. Ook is het moment van uitvoering vervroegd om de gevolgen voor de winkeliers te beperken.

Voor fietsverkeer is de Hogewoerd afgesloten tijdens de werkzaamheden. Omrijden kan via de Hogewoerdsbrug - Gangetje - Nieuwe Rijn. Voetgangers houden doorgang langs het werk. Omstreeks 17 juli zijn we weer klaar met het werk.
Laatste update: 12-06-2020
© Van Gelder