Uitvoering van het tweede deel van de werkzaamheden in de HogewoerdOp 8 juni zijn wij gestart met de werkzaamheden aan de Hogewoerd. Daarbij was het de planning om het werk af te ronden op 17 juli.

Het aanbrengen van het nieuwe straatwerk bleek complexer te zijn dan verwacht waardoor dit langer heeft geduurd dan we vooraf hadden aangenomen. Als gevolg van de beperkte ruimte en de bereikbaarheid van de winkels hebben we geen extra mensen in kunnen zetten om de werkzaamheden te versnellen. Het gevolg is dat het werk in de eerste stap twee weken langer heeft geduurd dan we u vooraf hebben gemeld.

Het is hierdoor niet meer mogelijk om het totale werk in de Hogewoerd voor de bouwvakantie af te maken. De eerste stap van het werk is ondertussen klaar en opengesteld voor het verkeer. Het tweede deel voeren wij na onze vakantie uit.

Planning en aanpak

De werkzaamheden in het tweede deel van de Hogewoerd vinden plaats vanaf maandag 10 augustus tot en met vrijdag 18 september.

Het betreft hier het deel tussen de Barbarasteeg en de st. Jorissteeg. Als eerste breken we de bestaande verhardingen op, passen we de afvoerleidingen voor de afvoer van het regenwater aan en brengen we een fundering met daarop de nieuwe bestrating aan.

Bereikbaarheid

Voetgangers:

Tijdens de werkzaamheden blijven de woningen en winkels altijd te voet bereikbaar. Binnen het werkvak leggen we daarvoor een tijdelijk voetpad van kunststof loopschotten aan.

Fietsers:

Fietsers kunnen tijdens de werkzaamheden geen gebruik maken van de Hogewoerd. We leiden de fietsers om via de route Hogewoerdsbrug – Gangetje – Karnemelksbrug – Nieuwe Rijn - Hooigracht en vice versa.

Laatste update: 15-07-2020
© Van Gelder