De Hooigracht is deze week weer open voor het verkeerGisteren zijn de werkzaamheden van de eerste weekendafsluiting voorspoedig afgerond. Er zijn twee oude landhoofden van een brug uit de 13e eeuw onderzocht door archeologen en het nieuwe riool is aangelegd door de kruising met de Nieuwstraat. Ter plaatse van de Gansoordbrug hebben wij voorbereidend onderzoek uit kunnen voeren op de staat van de brug. Dit werk was nodig om het werk in de langdurige afsluiting tussen 18 en 28 september zonder verrassingen te laten verlopen.

Mede door het mooie weer konden wij de Hooigracht aan het begin van de avond al weer open stellen voor het verkeer.  Op de met de Nieuwstraat hebben wij daarvoor tijdelijk betonnen platen neergelegd waar het verkeer overheen kan rijden deze week.

Komend weekend vervolgen wij het werk aan de Hooigracht tussen de Nieuwstraat en de Hogewoerd vanaf vrijdagavond 18 september 19:00. Dan wordt de rest van de bestaande verharding verwijderd, wordt het nieuwe riool aangebracht en aansluitend de nieuwe inrichting van de weg. De Hooigracht is daarvoor 9 dagen afgesloten voor het verkeer.

Op maandag 28 september wordt de weg uiterlijk 05:00 weer opengesteld voor het verkeer.
Laatste update: 14-09-2020
© Van Gelder