De tweede afsluiting van de HooigrachtVanaf aanstaande vrijdag 18 september 19:00 tot maandagochtend 28 september 05:00 sluiten wij de Hooigracht weer af voor al het verkeer tussen de kruising met de Nieuwstraat en de kruising met de Hogewoerd. Tijdens deze afsluiting wordt de oude situatie op dit gedeelte van de Hooigracht in zijn geheel verwijderd, wordt de riolering aangebracht en wordt aansluitend de nieuwe inrichting van de weg aangebracht.

Wanneer doen we wat?

Op donderdag 17 september is de Hooigracht nog wel open voor het verkeer maar zijn we wel al  overdag met landmeetkundig werk bezig langs het tracé. Er zijn dan twee verkeersregelaars op het werk om het verkeer te begeleiden mocht er op de rijbaan worden gewerkt.

Vrijdagavond 18 september gaat de Hooigracht om 19:00 dicht. We breken dan het bestaande straatwerk op en leggen kunststof loopschotten neer om de woningen en winkels bereikbaar te houden. Vanaf 22:00 starten we met het verwijderen van het asfalt tot de kruising met de Hogewoerd. Er wordt dan dus ook in de nacht doorgewerkt. Rond 05:00 verwachten we dat het asfalt is verwijderd en geluidsoverlast is dan ook mogelijk voor de direct omwonenden.

Op zaterdag 19 en zondag 20 september wordt er aan het riool gewerkt tussen 06:00 en 23:00 .

Van maandag 21 t/m donderdag 24 september werken wij aan de nieuwe bekabeling voor de verkeersregelinstallaties en brengen wij het nieuwe straatwerk aan met verschillende straatmakersploegen tussen 06:00 en 23:00

Op vrijdag 25 en zondag 27 september brengen wij het nieuwe asfalt aan tussen 06:00 en 23:00. Na het aanbrengen van het asfalt op zondag wordt dan ook de nieuwe markering aangebracht op de weg op de plaatsen waar dat al mogelijk is. In verband met de uitvoering van het deel op de st. Jorissteeg zal dat namelijk nog niet op alle plaatsen kunnen gebeuren.

Op zaterdag 26 en zondag 27 september maken wij het straatwerk af en ruimen we het werkterrein op.

Uiterlijk maandagochtend 28 september om 05:00 gaat de nieuwe Hooigracht weer open voor het verkeer van de Langegracht naar het Levendaal.

 

Hinder van de werkzaamheden

Het is helaas onvermijdelijk dat de directe omgeving iets gaat merken van het werk. We voeren de werkzaamheden die de meeste hinder veroorzaken overdag uit maar met name de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 september kan er hinder voorkomen als gevolg van geluid en/of licht omdat dat de oude bestrating en het oude asfalt dan verwijderd wordt. We hopen op begrip hiervoor.


Bereikbaarheid en parkeren tijdens de afsluitingen

Voetgangers:

De woningen en winkels blijven altijd te voet bereikbaar. Binnen het werkvak leggen we daarvoor een tijdelijk voetpad van kunststof loopschotten aan. De doorgaande route voor de voetgangers wordt tussen de Hooglandsekerk Choorsteeg en de Hogewoerd in twee richtingen omgeleid via de route Middelweg - Nieuwstraat - Hartesteeg - Gangetje.

Fietsers:

Doorgaand fietsverkeer wordt in twee richtingen omgeleid via de route Kaasmarkt-Middelweg – Korevaarstraat – Levendaal en via de route ir. Driessenstraat – Middelstegracht – Nieuwe Rijn – Hogewoerd.

Autoverkeer:

Tijdens de afsluitingen is geen verkeer mogelijk tussen de ir. Driessenstraat en de Hogewoerd. Doorgaand autoverkeer leiden we dan in twee richtingen om met behulp van bebording via de Oude Herengracht – Zijlsingel - Levendaal. De omleidingsroutes zijn aangegeven met gele borden.

De achterliggende wijken aan de westzijde van de Hooigracht blijven bereikbaar via de route Kaasmarkt – Middelweg – Moriaansteeg en via de route Oude Rijn – Hooglandse Kerkgracht. Verkeer kan de wijken verlaten via de route Hartesteeg – Karnemelksbrug.

De achterliggende wijken aan de oostzijde van de Hooigracht blijven bereikbaar via de ir. Driessenstraat.

Laden en lossen:

Laad- en losverkeer voor de winkels in de Hooigracht blijft mogelijk vanaf de ir. Driessenstraat tot de kruising met de Nieuwstraat. Verkeersregelaars begeleiden dit verkeer. De overige winkels kunnen bevoorraad worden via de Nieuwe Rijn.

Parkeren:

Parkeren met de auto is niet mogelijk op de Hooigracht tijdens het werk. U kunt gebruik maken van parkeerplaatsen elders in de wijk of van één van de parkeergarages in de directe omgeving.

Laatste update: 16-09-2020
© Van Gelder