Voortgang HooigrachtHet werk aan de Hooigracht is er momenteel één met twee gezichten!

Op het deel tussen de ir. Driessenstraat en de Nieuwstraat verloopt het werk voorspoedig waarbij we hopen aanstaande vrijdag al de nieuwe rijbaan te kunnen asfalteren. Het straatwerk aan het trottoir en het fietspad is hier ook al bijna klaar.

Op het deel tussen de Nieuwstraat en de Hogewoerd verloopt het werk echter erg moeilijk. De aanleg van de nieuwe riolering is ernstig vertraagd omdat de ondergrond vol ligt met onbekende en deels oude of verlaten leidingen die vooraf niet bekend waren. Ook zijn er tussen de Nieuwstraat en de Nieuwe Rijn weer nieuwe archeologische resten gevonden in de ondergrond die onderzocht moeten worden.  Iedere meter nieuw riool is daardoor een puzzel en een gevecht om het aangelegd te krijgen.

De nieuwe inrichting van de weg kunnen we pas aanbrengen als de nieuwe riolering helemaal in de grond zit dus de vertraging die we nu op hebben gelopen in de riolering komt  helaas terug in de aanleg van de nieuwe inrichting. Op dit moment proberen we inzichtelijk te krijgen wat dit voor de planning van het werk betekent en we berichten hier op de App over zodra het resultaat bekend is.  De kans dat we de Hooigracht op maandag 28 september om 05:00 open kunnen stellen is echter zeer klein geworden.
Laatste update: 23-09-2020
© Van Gelder