Langere afsluiting van de HooigrachtSinds afgelopen vrijdag 18 september is de Hooigracht afgesloten tussen de kruising met de Nieuwstraat en de kruising met de Hogewoerd. Het was de bedoeling om aanstaande maandag 28 september de Hooigracht tussen de Nieuwstraat en de Hogewoerd weer open te stellen voor het verkeer. Helaas heeft het werk een behoorlijke vertraging opgelopen waardoor de weg langer afgesloten moet blijven. 

Waarom een vertraging?

Leiden is met recht een stad van ontdekkingen. Al hadden we die met het oog op onze werkzaamheden liever niet gedaan. Het aanbrengen van de nieuwe riolering tussen de Nieuwstraat en de Nieuwe Rijn heeft tot nu toe veel verrassingen met zich mee gebracht. Ondanks uitgebreid vooronderzoek blijken er in de ondergrond onbekende, deels oude, kabels en leidingen te liggen en zijn er opnieuw archeologische resten gevonden. Die moeten in kaart worden gebracht. Daarom duurt het werk veel langer dan vooraf was voorzien.

Omdat we de straat pas opnieuw kunnen inrichten zodra het nieuwe rioolwerk is gelegd, kunnen wij hier ook nog niet mee starten. Wij verwachten de werkzaamheden daarom helaas pas op 10 oktober af te kunnen ronden. Dit betekent dat u langer hinder ervaart van de werkzaamheden en wij begrijpen dat dit heel vervelend voor u is.

Mochten we de werkzaamheden eerder af kunnen ronden, dan laten we dat zeker niet na. We houden u daarover op de hoogte via onze Werk in uitvoering App die u kunt vinden op werkinuitvoering.vangelder.com. Gebruik de App daarom om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

Wat betekent dit voor de afsluiting van de Hooigracht?

De Hooigracht blijft afgesloten voor het verkeer tot 10 oktober op dezelfde manier als nu ook het geval is. Wij blijven daarbij zeven dagen in de week werken om de werkzaamheden zo snel als mogelijk is af te kunnen ronden.

Bereikbaarheid en parkeren

Voetgangers: De woningen en winkels blijven altijd te voet bereikbaar. Fietsers: Doorgaand fietsverkeer wordt in twee richtingen omgeleid via de route Kaasmarkt-Middelweg – Korevaarstraat – Levendaal en via de route Ir. Driessenstraat – Middelstegracht – Nieuwe Rijn – Hogewoerd. De horeca en winkels aan de Hooigracht blijven tussen de Ir. Driessenstraat en de Nieuwstraat bereikbaar via de zijde van de Ir. Driessenstraat. Een verkeerregelaar verleent u toegang als u aangeeft daar uw bestemming te hebben.

Autoverkeer: Tijdens de afsluiting is geen autoverkeer mogelijk tussen de Ir. Driessenstraat en de Hogewoerd. Doorgaand autoverkeer leiden we in twee richtingen om met behulp van bebording via de ir. Driessenstraat – Zijlsingel - Levendaal. De omleidingsroutes zijn aangegeven met gele borden.

De achterliggende wijken aan de westzijde van de Hooigracht blijven bereikbaar via de route Kaasmarkt – Middelweg – Moriaansteeg en via de route Oude Rijn – Hooglandse Kerkgracht. Verkeer kan de wijken verlaten via de route Hartesteeg – Karnemelksbrug.

De achterliggende wijken aan de oostzijde van de Hooigracht blijven bereikbaar via de Ir. Driessenstraat.

Laden en lossen: Laad- en losverkeer voor de winkels in de Hooigracht blijft mogelijk vanaf de Ir. Driessenstraat tot de kruising met de Nieuwstraat. Verkeersregelaars begeleiden dit verkeer. De overige winkels kunnen bevoorraad worden via de Nieuwe Rijn of de Nieuwstraat.

Laatste update: 25-09-2020
© Van Gelder