Wat is er de afgelopen week gebeurt op de HooigrachtTussen de Nieuwstraat en de Hogewoerd

De afgelopen week is hier keihard gewerkt in lange dagen . Zo is de nieuwe riolering na een groot 'gevecht' om ruimte tussen de vele kabels en leidingen en tussen de archeologische resten uiteindelijk toch gisteren in de grond gekomen.

Vandaag en morgen brengen we de laatste nieuwe huisaansluitingen aan waarna het straatwerk kan starten op het deel tussen de Nieuwe Rijn en de Nieuwstraat. Op dit onderdeel hebben we een vertraging opgelopen van 11 dagen (!). Dat verklaart dan ook waarom de afsluiting, die oorspronkelijk afgelopen maandagochtend afgerond zou zijn, nog tot volgende week zaterdag duurt. Hieroinder treft u wat voorbeelden aan van de uitdagingen waar we mee geconfronteerd zijn.

 
Op de Gansoordbrug zijn we ondertussen gestart met het aanbrengen van het nieuwe straatwerk dat met speciale lijm op het betonnen brugdek moet worden gelijmd. Een erg bewerkelijke klus die veel tijd nodig heeft en daarom al zo vroeg mogelijk gestart is.

Tussen de Hogewoerd en de Gansoordbrug zijn de eerste opsluitbanden al aangebracht omdat het rioolwerk daar al eerder klaar was. De eerste nieuwe contouren zijn daarmee een feit.

Tussen de ir. Driessenstraat en de Nieuwstraat

Het gezegde 'Waar deuren sluiten gaan andere deuren open' gaat zeker op voor de Hooigracht tussen de ir. Driessenstraat en de Nieuwstraat. Juist omdat we niet met straatwerk konden starten tussen de Nieuwstraat en de Hogewoerd kwamen er meer stratenmakers beschikbaar voor het deel tussen de ir. Driessenstraat en de Nieuwstraat. Daar is de afgelopen week dus erg veel vooruitgang geboekt. Het werk is nog niet af maar het begint wel echt ergens op te lijken zo.

Afgelopen vrijdag zijn de eerste twee lagen van het nieuwe asfalt van de rijbaan aangebracht en dat is sneller dan we hadden gepland. Helaas maakt het voor de totale planning van dit deel van de Hooigracht geen verschil omdat we daar pas met de volgende stap kunnen starten zodra de Hooigracht tussen de Nieuwstraat en de Hogewoerd klaar is.

 Laatste update: 30-09-2020
© Van Gelder