Wat veranderd er in de bereikbaarheid voor het autoverkeer vanaf het komende weekend?Aanstaande maandag starten wij met de werkzaamheden aan de st. Jorissteeg, tussen de Hogewoerd en het Levendaal. Tegelijkertijd zijn op vrijdagmiddag laat de werkzaamheden aan de tweede fase, aan de Hooigracht, afgerond. Er veranderen daarom veel zaken voor de bereikbaarheid van het autoverkeer in het komende weekend. Hieronder vindt u ze overzichtelijk samengevat.

Voor de bereikbaarheid van de fietsers en voetgangers veranderd er niets. 

Hooigracht en Watersteeg, tussen ir. Driessenstraat en de Hogewoerd.

Vanaf vrijdagavond 20 november is hier weer verkeer in twee richtingen mogelijk tussen de Nieuwe Rijn en ir. Driessenstraat. Het deel tussen de Nieuwe Rijn en de Hogewoerd, de Watersteeg, blijft éénrichtingsverkeer met de rijrichting vanaf de Nieuwe Rijn richting het Levendaal. 

Middelweg, tussen Kaasmarkt en de Nieuwstraat

Het omdraaien van het éénrichtingsverkeer wordt begin volgende week verwijderd waardoor er dan weer verkeer mogelijk is vanaf de Nieuwstraat richting de Kaasmarkt zoals voorheen ook het geval was.Sint Jorissteeg tussen Hogewoerd en Levendaal

Er is vanaf maandag 23 november alleen nog autoverkeer mogelijk vanaf de Hooigracht richting het Levendaal. Verkeer uit de Hogewoerd, komende vanaf de Wielmakersteeg / Kraaierstraat blijft mogelijk. Er kan daar dan alleen linksaf geslagen worden naar het Levendaal.

Bereikbaarheid Parkeergarage Breestraat.

De aansluiting van de Kaardesteeg op de Sint Jorissteeg is afgesloten voor het verkeer. Parkeergarage Breestraat is vanaf 23 november daarom bereikbaar vanaf de Korevaarstraat. Het vertrekkende verkeer moet echter ook richting de Korevaarstraat wegrijden.  Vanaf daar loopt de korste route naar de Hooigracht en Levendaal via de Nieuwe Rijn.

Indien u meer informatie over de werkzaamheden in de derde fase zoekt dan vindt u deze hier.

Laatste update: 18-11-2020
© Van Gelder