De stand van zaken op 4 decemberAfgelopen week is er weer hard gewerkt aande st. Jorissteeg en de Hooigracht. Zo is de nieuwe riolering, die al eerder in de Watersteeg was aangelegd, op maandag aangesloten op het bestaande riool ter plaatse van de kruising met de Hogewoerd. Dat werk lukte uiteindelijk in één lange dag zodat de fietsers en voetgangers maar één dag een stukje om hebben moeten lopen.  Ook is de fundering van de nieuwe rijbaan van de st Jorissteeg aangebracht en zijn de boomplantvakken ontgraven en aangevuld met speciaal bomensubstraat zodat de bomen meteen een goede groeistart kunnen maken zodra ze geplant zijn.
Op de Hooigracht zijn de meeste fietsenrekken ondertussen geplaatst en ook zijn de boomkransen aangebracht waar vanaf aanstaande maandag de nieuwe bomen een plekje zullen krijgen. Het begint dan met een pakketje betonbanden en een uurtje later is de nieuwe boomkrans al een feit.

Er worden tussen de ir. Driessenstraat en de Hogewoerd in totaal 30 nieuwe bomen geplant. 21 Iepen en 9 Hopbeuken. De eerste foto hieronder is een voorbeeld van een Iep en de tweede foto die van een Hopbeuk. Voordat ze zo groot zijn zal nog wel even duren maar de optimale groeiomstandigheden zijn in ieder geval aanwezig.


Laatste update: 04-12-2020
© Van Gelder