Twee keer een afsluiting van de Hogewoerd in januari en februari 2021


De derde fase van het werk aan de Hooigracht is momenteel in uitvoering.  We werken tot en met 17 januari aan de westzijde en vanaf half januari werken we aan de zijde van Hogewoerd 30.

Tijdens deze werkzaamheden moet de kruising van de Hogewoerd en de Sint Jorissteeg op twee momenten afgesloten worden.

Wanneer is de kruising afgesloten?

De eerste afsluiting is tussen 18 januari 07:00 uur en 21 januari 16:00 uur. Dan is de kruising afgesloten voor vrachtverkeer in verband met het aanbrengen van een rioolaansluiting tussen de Watersteeg en de Sint Jorissteeg. Personenauto’s, fietsers en voetgangers kunnen dan nog wel het werkvak passeren.

De tweede afsluiting is tussen 22 februari 07:00 uur en 26 februari 16:00 uur. Dan is de kruising afgesloten voor vrachtverkeer en personenauto’s in verband met het afmaken van het straatwerk en het aanbrengen van het asfalt op de kruising. Fietsers en voetgangers kunnen dan nog wel het werkvak passeren.

Bereikbaarheid

Tijdens de afsluitingen is er geen doorgaand (vracht)verkeer mogelijk op de Hogewoerd tussen de Kraaijerstraat en de Sint Jorissteeg. Dit deel van de Hogewoerd richten we dan in als een doodlopende weg waarbij het éénrichtingsverkeer tijdelijk wordt opgeheven. Verkeer vanaf de Hogewoerd kan de wijk dan verlaten via de Kraaijerstraat richting het Levendaal of de Nieuwe Rijn.

De straten rondom de Hogewoerd zijn smal en bereikbaarheidsmaatregelen zijn zeer beperkt mogelijk. Wij vragen u daarom, indien mogelijk, rekening te houden met de beperkte bereikbaarheid tijdens deze periodes.
Laatste update: 18-12-2020
© Van Gelder