Er is sneeuw in aantocht, wat betekent dit voor het werk aan de Hooigracht?Koning Winter komt zeer waarschijnlijk vanaf aankomende zondag voor een langere periode op bezoek in Nederland en de verwachting is dat daarbij een flink pak sneeuw kan gaan vallen en de temperaturen ook overdag niet meer boven het vriespunt uit zullen komen.  Een terechte is vraag is dan ook wat dit voor de werkzaamheden aan de sint Jorissteeg gaat betekenen.

Kortgezegd betekent dit dat er helaas niet meer gewerkt kan worden door ons. Door bevriezing van de ondergrond is het onmogelijk om daar nog kwalitatief goed straatwerk op aan te brengen. Zo lang als de ondergrond bevroren blijft is dit het geval.

Op basis van de weersverwachtingen van de aankomende week verwachten wij dan ook dat wij de hele week niet kunnen werken en het directe gevolf daarvan is dan ook dat we zeer waarschijnlijk het werk niet meer op 1 maart op kunnen leveren.

Voor de zekerheid ruimen wij vandaag het werk zoveel mogelijk op zodat ook de losliggende materialen van het werk afgevoerd zijn en de hekken goed afgesloten om het werkvak heen staan.

Zodra het weer het weer toelaat starten wij direct, dan kunnen we ook een indicatie geven over welke vertraging we uiteindelijk praten.
Laatste update: 05-02-2021
© Van Gelder