De stand van zaken in de Sint Jorissteeg op 3 maart


Nog anderhalve week en dan zijn de werkzaamheden aan de Pelikaanstraat, de Hooigracht en de Sint Jorissteeg helemaal klaar. Volgende vrijdagmiddag 12 maart stellen we de wegen dan weer open voor het verkeer in twee richtingen. Een lange periode van omrijden komt dan tot een einde. 

Tot die tijd werken we nog hard door om ervoor te zorgen dat het ook allemaal gaat lukken. Hieronder weer een verzameling foto's van de stand van zaken.Het fietspad aan de westzijde wordt al goed gebruikt.
Aan de oostzijde zijn de contouren van het fietspad ook al goed te zien en wordt het natuursteen deze week nog gelegd.De boomkrans en de lichtmasten hebben een plek gekregen en het voetpad is klaar en in gebruik.Ook de contouren van de nieuwe rijbaan zijn aanwezig en de middenberm is bestraat. Volgende week wordt hier het asfalt in verwerkt. Omdat dan ook de kruising van de Hogewoerd definitief kan worden gemaakt moet de kruising volgende week dicht voor het verkeer. Meer informatie daarover vindt u hier.

Ter hoogte van de Van der Werfstraat passen we het straatwerk aan naar een ander soort steen omdat de oorspronkelijke steen de verkeersbelasting niet goed aankon. Meer informatie daarover vindt u hier.
Laatste update: 03-03-2021
© Van Gelder