Informatie
Van Gelder is een aannemer die, met ruim 1000 werknemers, boven- en ondergrondse infrastructuur realiseert. We zijn actief in heel Nederland en ook daarbuiten. Onze missie is om projecten te realiseren door gedrevenheid en toewijding, op basis van betrouwbaarheid en wederzijdse waardering.

Bij Van Gelder werken vakmensen voornamelijk in vaste teams, met korte lijnen, die constant meedenken met de opdrachtgever. De werknemers blijven Van Gelder trouw, omdat ze de ruimte krijgen te groeien en omdat er wederzijds respect is door alle lagen van het bedrijf.

Oorsprong
In 1916 kreeg Derk Kroeze de kans om met zijn familie de kabels aan te leggen voor de IJsselcentrale in Zwolle, maar daar bleef het niet bij. Onder leiding van zijn schoonzoon Hendrik Van Gelder bleef het bedrijf doorgroeien. In deze periode van grote groei heeft Van Gelder het ‘familiegevoel’ weten vast te houden. Honderd jaar verder is Van Gelder een allround aannemer die werkzaam is in alle disciplines voor de boven- en ondergrondse infrastructuur.


Onze visie
Infrastructuur is van groot belang voor onze maatschappij. Het heeft grote invloed op de economie en de connectiviteit tussen mensen, maar bovenal voorziet het in essentiële levensbehoeften. Het is ook geen toeval dat we constant onze infrastructuur verbeteren. Door de jaren heen is de complexiteit enorm toegenomen en om daar een positieve stempel op te kunnen drukken, moet je een betrouwbare aannemer zijn. Een bedrijf met loyale werknemers, die de kans krijgen zichzelf te ontwikkelen en daarom die extra stap willen zetten voor het bedrijf en haar opdrachtgevers. En een bedrijf met werknemers die altijd op zoek gaan naar een betere oplossing dan de vraag en constant communiceert met de opdrachtgever, zodat die niet voor verrassingen komt te staan.

Doordat Van Gelder een familiebedrijf is gebleven, zijn we niet afhankelijk van anderen. Zo blijven we onze eigen koers varen en blijven we ondernemen, zelfs wanneer de economie in een dip zit. Zo gaan we in alle bescheidenheid, maar zeker met ambitie, vertrouwd verder.


Projecten realiseren door gedrevenheid en toewijding, op basis van betrouwbaarheid en wederzijdse waardering.

Toekomst
Er zijn mooie projecten gerealiseerd in de Nederlandse infrastructuur, maar alles wordt complexer en meer integraal. De vraag naar duurzaamheid, energietransitie en betere mobiliteit is enorm toegenomen. Dit is een taak die niet alleen uitgevoerd kan worden. Waar veel partijen zich focussen op het ontwikkelen van nieuwe technologieën, focussen wij ons hoofdzakelijk op de realisatie van projecten. Innovatie is een mooi woord, maar wij zorgen dat het ook uitgevoerd wordt. Vanuit onze vakkennis kijken we hoe innovatie toegepast kan worden. Dit doen we niet alleen omdat de wereld er om vraagt, maar ook zeker vanuit een ondernemersperspectief.