Onderhoud Kennedylaan vervroegd om overlast te beperkenHet noordelijk deel van de J.F. Kennedylaan is hard toe aan groot onderhoud. Wegwerkzaamheden op zo’n belangrijke ontsluitingsweg zorgen voor veel overlast voor het verkeer. De werkzaamheden stonden op de planning voor de zomer van 2021. Omdat er door de coronacrisis minder verkeer op de weg is en er deze zomer geen evenementen plaatsvinden, heeft de gemeente besloten om de werkzaamheden eerder uit te voeren.

Wegwerkzaamheden vanaf 29 juni

Op 29 juni starten wij met de wegwerkzaamheden op de Kennedylaan tussen de Sterrenlaan en de Tempellaan. De eerste twee weken werken we op de oostelijke rijbaan. Vanaf maandag 13 juli starten de werkzaamheden op de westelijke rijbaan. Als alles volgens planning verloopt zijn de werkzaamheden op 26 juli klaar. We werken van maandag tot en met zaterdag tussen 06:00 en 23:00 uur om de periode van overlast zo kort mogelijk te houden.

Bereikbaarheid

Tijdens de werkzaamheden blijft de Kennedylaan in gebruik voor doorgaand verkeer dat de stad uit gaat (richting A50). Verkeer vanaf de snelweg richting Centrum, Nuenen en Mierlo wordt omgeleid via de N2, Tilburgseweg en Ring. Verkeer vanaf de snelweg richting Helmond wordt omgeleid via de A2/A67. Vanuit Veghel geldt en adviesroute via de N279 richting Helmond.

Tijdens de eerste fase rijdt het verkeer stad uit over de westelijke rijbaan. Daardoor zijn de toe- en afritten van de Kennedylaan niet bereikbaar. Verkeer richting Woensel moet dus gebruik maken van de afrit naar de Sterrenlaan/W. Churchilllaan.

Coronacrisis

Door de coronacrisis ontstond een kans om het project ‘onderhoud Kennedylaan’ uit te voeren met minder overlast. Er zijn deze zomer geen evenementen en ook is er minder verkeer op de weg. Het Rijk en brancheverenigingen hebben ook een dringend beroep gedaan op gemeenten om projecten te versnellen waar kan, om ervoor te zorgen dat aannemers in deze tijd niet zonder werk komen te zitten. De gemeente Eindhoven heeft daarom extra tijd en energie gestoken in de aanbesteding en de procedures, zodat het project versneld uitgevoerd kan worden. Rijkswaterstaat heeft hier een actieve bijdrage aan geleverd. Om een project van deze omvang in een korte tijd goed voor te bereiden werken gemeente Eindhoven en Aannemingsmaatschappij Van Gelder intensief samen in een bouwteam.

 


Overzicht werkzaamheden en omleidingen.pdf Overzicht werkzaamheden en omleidingenLaatste update: 15-06-2020
© Van Gelder