Het werk in deeltraject 2 start drie dagen laterWij hebben zojuist te horen hebben gekregen dat de start van het werk op de Liergouw helaas is vertraagd. In mijn eerdere berichtgeving is er gesproken over de datum van 16 september waarop het werk van start zou gaan en waarbij de Liergouw afgesloten zou worden voor het doorgaande verkeer. De firma van Kessel zou dan in de eerste vier weken werken aan brug 379 en brug 380 waarbij de bestaande bovenbouw zou worden verwijderd.

Tijdens het onderzoek naar de technische staat van de bovenbouw is echter vandaag gebleken dat het nog niet voor 100% duidelijk is hoe de bovenbouw op een zodanige manier kan worden verwijderd dat een goede terugplaatsing na de renovatie weer mogelijk is. Hiervoor is het nodig om met een constructeur ter plaatse de mogelijkheden door te nemen.

De consequentie hiervan is dat het werk aan de bruggen aanstaande donderdag 19 september start. Daarom sluiten wij de Liergouw ook pas op aanstaande donderdag 19 september af voor het verkeer tussen Amsterdam en Ransdorp en niet al op maandag 16 september.

Wij beseffen ons dat dit bericht erg kort dag kan zijn voor u of uw klanten / bezoekers. Er is hier echter sprake van overmacht en wij hopen daarom op uw begrip. Wij willen u verder vragen om, indien mogelijk, uw klanten, bezoekers of andere belanghebbenden op de hoogte te stellen van de latere start van het werk zodat onnodig omrijden aanstaande maandag t/m woensdag kan worden voorkomen.
Laatste update: 13-09-2019
© Van Gelder