Wijziging in de planning van Deeltraject 1Met het definitief maken van de planning is gebleken dat wij het werk in deeltraject 1 een week eerder af kunnen maken dan we vooraf hadden aangenomen. Hierdoor voeren we de tijdelijke ontsluitingsweg van de Wijkergouw vanaf de Zuiderzeeweg een week eerder uit dan eerder aangegeven.

Wat is de nieuwe planning van het werk?

In deeltraject 1 starten wij op maandag 21 oktober en verwachten wij op 22 november klaar te zijn i.p.v. 29 november. Deeltraject 1 betreft de Liergouw tussen de rotonde Zuiderzeeweg en de Schellingwouderdijk.

Allereerst werken wij circa twee weken aan het herstraten van het trottoir voor huisnummer 4 t/m 38. Tegelijkertijd wordt in het trottoir de nieuwe glasvezelkabel aangelegd. Er zijn daarvoor afspraken gemaakt met Glasdraad zodat de straat maar één keer open hoeft. Ook verwijderen we in een dag de bovenste laag van het oude asfalt.

In de twee weken erna brengen we het nieuwe asfalt en de verkeersdrempels aan. Bovengenoemde data betreffen een inschatting omdat het werk sterk afhankelijk is van onder andere het weer. Het kan dus zijn dat datums nog wijzigingen.

Bereikbaarheid tijdens de afsluiting van deeltraject 1: Hier vindt u het kaartje.

Bestemmingsverkeer:De woningen aan de Liergouw 4 t/m 38 blijven te voet altijd bereikbaar.

  • Autoverkeer:Doorgaand autoverkeer leiden we om via de route Durgerdammerdijk – Schellingwouderdijk. Tot en met 10 november rijdt het autoverkeer richting de Paterslaan en de aansluitende wegen om via de route Durgerdammerdijk - Schellingwouderdijk en een doorsteek door het werkvak. Tussen 11 en 22 november zijn de Paterslaan en de omliggende wegen bereikbaar via een tijdelijke doorsteek tussen de Zuiderzeeweg en de Wijkergouw.
  • Fietsverkeer: Het fietsverkeer leiden we om in twee richtingen via de Durgerdammerdijk– Schellingwouderdijk. De Paterslaan is bereikbaar via het fietspad naast Schellingwouderdijk 295.
  • Voetgangers: De voetgangers begeleiden we via een doorgang door het werkvak.Laatste update: 14-10-2019
© Van Gelder