Het werk in de week van 21 oktoberVanaf volgende week is het werk aan de Liergouw op beide deeltrajecten in volle gang. Waar we in de afgelopen week vooral voorbereidend werk hebben uitgevoerd met een beperkte invloed op de omgeving verandert dat in de aankomende weken. Dan gaan we ook echt met de weg zelf aan de slag.

De werkzaamheden aan de Liergouw in de komende week zien er als volgt uit:

Deeltraject 1, Rotonde Zuiderzeeweg – Schellingwouderdijk. Vanaf maandag 21 oktober 07:00 start hier het werk. Wij verwijderen op maandag en dinsdag het straatwerk van de bestaande stoepen. Aansluitend wordt vanaf woensdag de nieuwe glasvezelkabel aangelegd. Vanaf de helft van de week wordt ook de bovenlaag van het oude asfalt van de rijbaan verwijderd. Naar verwachting zal dit op dinsdagmiddag en/of woensdag gebeuren zodra het freeswerk in deeltraject 2 klaar is.

Deeltraject 2: Rotonde Zuiderzeeweg – Ransdorp De aankomende week begint met het verwijderen van twee lagen van het oude asfalt van de rijbaan met een asfaltfrees op maandag en dinsdag. Het zal dan ook een stuk drukker zijn op het werk dan tot nu toe het geval was. Houdt daar aub rekening mee.

Nadat het asfalt is verwijderd halen we tussen woensdag en vrijdag de losliggende asfaltresten en asfaltschollen nog verder weg met een kraan. Ook bereiden wij het werk voor op de aanleg van de glasvezelkabel. Dat werk wordt in de week erna uitgevoerd.
Laatste update: 18-10-2019
© Van Gelder