Het werk in de week van 28 oktober t/m 3 novemberDitmaal een dag eerder dan gebruikelijk een terugblik naar wat er tot nu toe is gebeurd en het overzicht van de werkzaamheden voor de aankomende week.

Er is veel gebeurd in de afgelopen week, zo is het frezen van het oude asfalt voorspoedig verlopen en is ook het straatwerk in deeltraject 1 al helemaal verwijderd. Daar wordt nu gewerkt aan de aanleg van de nieuwe glasvezelkabel. Hieronder een overzicht van de dingen die in aankomende week op het programma staan.

Deeltraject 1: Rotonde Liergouw – Schellingwouderdijk

De aanleg van de glasvezelkabel die deze week is gestart wordt volgende week afgemaakt. Op maandag starten we ook met het aanbrengen van het nieuwe straatwerk van de stoepen. Eerst zetten we de betonnen opsluitbanden tegen het asfalt aan en daarna hogen we de stoep op met nieuw zand zodat er straks weer een mooie vlakke stoep komt te liggen die netjes aansluit op de voortuinen van de woningen. De regenwaterkolken krijgen dan ook een nieuwe plek. Zodra dit klaar is beginnen we met het tegelwerk van de nieuwe stoep. Als het weer ons goed gezind is zijn we aan het einde van de week al voor een groot deel klaar met het straatwerk.

Bereikbaarheid

Er veranderd in de aankomende week niets aan de manier waarop het dorp Schellingwoude, de Liergouw, de Paterslaan, de Bavinkhof en de Wijkergouw bereikbaar zijn.

Deeltraject 2: Rotonde Zuiderzeeweg – Ransdorp

Het is de aankomende week niet meer zo druk op het werk als de afgelopen week. Vanaf maandag start het werk aan de aanleg van de nieuwe glasvezelkabel in de bermen naast het asfalt van de rijbaan. Dit werk neemt de gehele week in beslag. Daarnaast voeren wij kleinere werkzaamheden uit op de weg zoals het verwijderen van enkele losliggende asfaltlagen die we tegen zijn gekomen na het frezen. Ook wordt één van de duikers bij tuinpark Tuinwijck hersteld.

Bereikbaarheid

Er veranderd niets aan de manier van bereikbaarheid. De huisnummers 52 t/m 68 zijn bereikbaar vanaf de kant van Amsterdam. De overige huisnummers vanaf de kant van Ransdorp. De tijdelijke brug bij brug 379 blijft open voor voetgangers en fietsers buiten onze werktijden maar is dan wel afgesloten voor het autoverkeer.

Huisvuil

Ook deze week halen we het huisvuil weer op bij u. De inwoners van deeltraject 1 vragen wij om de afvalbakken voor dinsdagochtend 7:00 aan de weg te zetten. Voor de bewoners van deeltraject 2 geldt dat voor woensdagochtend 7:00

Een woord van dank

Wij begrijpen dat het af en toe best wel eens lastig kan zijn om soms toch een behoorlijk eind om te moeten rijden naar uw bestemming. Des te meer reden om onze waardering uit te spreken naar de bewoners en bedrijven rondom het werk voor de medewerking die we zien.
Laatste update: 24-10-2019
© Van Gelder