Werken op een postzegelGisteren zijn we gestart met de aanleg van de nieuwe drempels op Liergouw waardoor het verkeer straks niet meer met een hoge snelheid over de weg kan rijden.

Om er voor te zorgen dat de nieuwe drempels straks het verkeer goed kunnen dragen bouwen we ze op in drie lagen. Dat betekent dat we voor de onderste laag eerst nog ruimte moeten maken in het oude asfaltpakket.

Dat gebeurt met een kleine asfaltfrees waarna er een wapeningsdoek wordt aangebracht in het gefreesde vak zodat scheurvorming in de drempel wordt voorkomen in de toekomst. Op de asfaltwapening brengen we dan de eerste laag asfalt aan en hier zit de bult van de nieuwe drempel al in verwerkt. Mert de volgende twee lagen, die we over twee weken aanbrengen, maken we dan de drempel af.

Al het materieel op zo'n smalle weg betekent dat we echt aan het werk zijn op een postzegel. Dat betekent dus passen en meten om het voor elkaar te krijgen. We proberen de hinder voor de aanwonenden zo klein mogelijk te laten zijn maar we kunnen niet voorkomen dat er af en toe even gewacht moet worden. 
Laatste update: 05-11-2019
© Van Gelder