Het werk in de week van 11 t/m 17 novemberDitmaal een extra lang bericht omdat er veel staat te gebeuren op beide delen van de Liergouw.

In de aankomende week, de week 11 t/m 17 november, is het druk op beide trajectdelen, hieronder vindt u het overzicht voor de aankomende week én alvast een beknopte doorkijk naar de week erna, die week wordt namelijk nóg wat drukker met een behoorlijke impact op de bereikbaarheid.

Deeltraject 1: Rotonde Liergouw – Schellingwouderdijk

Op maandag 11 november leggen we als eerste de tijdelijke doorsteek aan tussen het einde van de Wijkergouw en de Zuiderzeeweg.

Op dinsdag 12 november werken we aan de aanleg van de nieuwe drempel en het verkeersplateau bij de kruising met de Paterslaan. Op deze plaatsen moeten we daarom het bestaande asfalt extra diep weghalen en vervangen voor nieuw asfalt waarin dan ook al de aanzet voor de nieuwe drempels wordt opgenomen.

Daarom sluiten we op dinsdag 12 november de Liergouw in zijn geheel af voor het doorgaande verkeer tussen de Schellingwouderdijk en de rotonde Zuiderzeeweg inclusief de kruising met de Paterslaan.

Van woensdag 13 tot en met vrijdag 15 november bereiden we het grote asfaltwerk voor dat op dinsdag 19 november plaatsvindt.

Doorkijk naar de opvolgende week (18 t/m 24 november)

Op dinsdag 19 november brengen wij de nieuwe deklaag van asfalt aan op de rijbaan. Ook deze dag rijdt het verkeer van en naar de Paterslaan, de Bavinkhof en de Wijkergouw weer voor één dag om via de tijdelijke doorsteek tussen het einde van de Wijkergouw en de Zuiderzeeweg.

In de rest van deze week worden de strepen en de parkeervakken op de weg aangebracht en worden de bermen op de juiste hoogte afgewerkt. Als alles volgens planning verloopt kan dit deel van de Liergouw weer opengesteld worden voor het verkeer op vrijdag 22 november aan het einde van de dag.

Deeltraject 2: Rotonde Zuiderzeeweg – Ransdorp

Als eerste verwijderen wij op maandag 11 november de tijdelijke brug die nu over brug 379 ligt. Onder de tijdelijke brug ligt namelijk nog het oude asfalt van de rijbaan en ook dit asfalt moet worden vervangen.

Daarna frezen we de aanzetten voor de laatste drie drempels tussen Tuinpark Tuinwijck en de Ring A10. Dit lukte ons helaas niet in de afgelopen week. Als laatste wordt de oude rijbaan gefreesd ter plaatse van brug 379 waar de tijdelijke brug op heeft gelegen.

Op dinsdag 12 november brengen wij het nieuwe asfalt aan ter plaatse van brug 379 en daarna ter plaatse van de drie drempels. Op woensdag 13 november plaatsen wij de tijdelijke brug weer terug over brug 379.

Afgelopen weken is gebleken dat de oude rijbaan van de Liergouw tussen huisnummer 62 en de brug 379 op twee plaatsen in een slechtere staat is dan we vooraf hadden aangenomen.

In overleg met de gemeente Amsterdam is daarom besloten om hier ter versteviging een extra laag asfalt aan te brengen. Dit werk bereiden wij op donderdag en vrijdag voor door hier alvast freeswerk uit te voeren. Ook maken we dan de Liergouw helemaal schoon met een speciale asfaltreiniger zodat het nieuwe asfalt er straks goed aan hecht.

Doorkijk naar de opvolgende week (18 t/m 24 november)

In de week van 18 t/m 24 november is het erg druk in verband met het asfalteren van de rijbaan. Op maandag 18 november brengen we de extra lagen asfalt aan tussen huisnummer 62 en brug 379. Op woensdag 20 en donderdag 21 november brengen we de tussenlaag asfalt aan en op vrijdag 22 november en maandag 25 november de deklaag asfalt. 

We werken dan vanaf Ransdorp richting Amsterdam en het kan dan voorkomen dat uw woning of bedrijf voor een langere periode even niet bereikbaar is als daar het nieuwe asfalt wordt aangebracht of nog af moet koelen. 
Laatste update: 08-11-2019
© Van Gelder