De werkzaamheden in de periode van 18 tot en met 25 novemberVolgende week is de drukste week van het hele werk, op beide deeltrajecten brengen we het namelijk het nieuwe asfalt aan.  

Tijdens het asfalteren kan het voorkomen dat de inrit naar woningen of bedrijven voor een periode van één tot anderhalf uur niet te gebruiken is omdat het nieuwe asfalt eerst moet afkoelen voordat er weer op gereden kan worden. Probeer hier dan ook rekening mee te houden als dat voor u mogelijk is.

Hieronder vindt u de planning van de werkzaamheden van volgende week. Omdat het tempo van asfalteren sterk afhankelijk is van het weer en de drukte op de weg zijn de genoemde tijden een inschatting op basis van onze eerdere ervaringen. We kunnen helaas niet voorkomen dat hier misschien nog dingen in zullen wijzigen tijdens de uitvoering.

Deeltraject 1: Rotonde Liergouw – Schellingwouderdijk

Op dinsdag 19 november brengen wij het nieuwe asfalt aan op de rijbaan en de kruising met de Paterslaan. Dat werk begint aan de kant van de Schellingwouderdijk en gaat dan richting de rotonde Zuiderzeeweg. 

Daarom sluiten we op dinsdag 19 november de Liergouw weer in zijn geheel af voor het doorgaande verkeer tussen de Schellingwouderdijk en de rotonde Zuiderzeeweg inclusief de kruising met de Paterslaan. 

Van woensdag 20 tot en met vrijdag 22 november brengen we de strepen en parkeervakindeling aan op de weg, werken we de bermen op de juiste hoogte af, plaatsen we verkeersborden en ruimen we de laatste zaken op zodat de weg op vrijdagmiddag weer open kan voor het verkeer.

Deeltraject 2: Rotonde Zuiderzeeweg – Ransdorp

Op maandag 18 november brengen we als eerste een extra laag asfalt aan op drie plaatsen waar de oude rijbaan in een slechtere staat was dan we vooraf hadden aangenomen. Als eerste doen we dit tussen huisnummer 76 en de tijdelijke brug en daarna doen we twee delen tussen huisnummer 68 en huisnummer 62. 

Zodra dit werk klaar is brengen we het asfalt aan ter plaatse van de drie drempels net voorbij de kruising met het fietspad Zwartegouw, bij Tuinpark Tuinwijck en bij de Ring A10 die we in de afgelopen week niet hebben kunnen maken door het slechte weer van afgelopen dinsdag.

Op dinsdag 19 november worden er geen grote werkzaamheden uitgevoerd op deeltraject 2 omdat we dan asfalteren in deeltraject 1.

Op woensdag 20 november en donderdag 21 november brengen we een tussenlaag asfalt aan over de gehele lengte van de Liergouw tussen Ransdorp en de Ring A10. We beginnen op woensdagochtend aan de kant van Ransdorp en werken dan richting Amsterdam. We komen dan naar verwachting tot de tijdelijke brug. Op donderdag werken we aan het stuk tussen de tijdelijke brug en de Ring A10.

Op vrijdag 22 november en maandag 25 november brengen we dan de laatste laag asfalt aan op de Liergouw tussen Ransdorp en de Ring A10. Op vrijdag is dat dan weer het deel tussen Ransdorp en de tijdelijke brug en op maandag het deel tussen de tijdelijk brug en de Ring A10.
Laatste update: 14-11-2019
© Van Gelder