Reinigen van het riool Esdoornlaan op 11 mei 2022Aanstaande woensdag 11 mei wordt de nieuwe riolering in de Esdoornlaan geïnspecteerd in verband met de oplevering van het nieuwe werk. Een robot met camera rijdt dan door het nieuwe riool om te controleren of de hoogteligging van het riool en de verbindingen van de rioolbuizen in orde zijn. Vooruitlopend maken we daarvoor eerst het nieuwe rioolstelsel schoon. 

Er wordt dan een slang waar water met een hoge druk uit spuit door het rioolstelsel getrokken om de verontreinigingen te verwijderen. Het kan dan voorkomen dat een deel van dit water bij de woningen kan komen die op het nieuwe rioolstelsel zijn aangesloten. Om overlast van dit water te voorkomen kunt een aantal voorzorgsmaatregelen treffen.

1. Zorg dat u de kleppen van de toiletpotten sluit in uw huis.

2. Voorzie de afvoerputjes van wasbakken e.d. van een dop of leg er een natte doek overheen.

Na het reinigen van het rioolstelsel kan het gebeuren dat de stanksloten van de toiletten of wasbakken in de woningen geen water meer bevatten en daarom niet meer goed afsluiten. U merkt dan een beperkte geurhinder. Door de toiletten eenmaal door te spoelen en wat water in de wasbakken te laten lopen verhelpt u dit.

De bewoners van de woningen in de Esdoornlaan waar dit van toepassing is ontvangen van ons een dezer dagen nog een aparte brief.
Laatste update: 09/05/2022
© Van Gelder