Het intrekken van de eerste leidingDeze morgen , 24 augustus, zijn wij begonnen met het intrekken van de eerste van de twee nieuwe leidingen in de De Bréautélaan.  Het betreft een leiding met een diameter van 25 cm en een lengte van meer dan 600 meter.  Vanaf de Loonsebaan wordt de leiding via de eerder aangebrachte boorstangen op 18 meter diepte onder de De Bréautélaan en het spoor door getrokken. 


Op de foto's hierboven ziet u de nieuwe leidingen, het klaarleggen  van de in te trekken leiding vanaf de Loonsebaan richting de De Bréautélaan, de boorstang met ruimer waar de leiding aan vast wordt gemaakt en het eindpunt waar de leiding einde van de middag weer boven de grond komt.

Aanstaande vrijdag 26 augustus wordt de grootste leiding, met een diameter van 60 cm, op dezelfde manier in de grond gebracht. Daarna ruimen we alles weer op en starten we vanaf volgende week met de reconstructie van het eerste deel van de De Bréautélaan. Dat is dan tussen de Lekkerbeetjenlaan tot kruising met de Heiweg.
Laatste update: 24/08/2022
© Van Gelder