De stand van zaken in de De BreáutélaanEr is veel gebeurd in de afgelopen drie weken in de De Bréautélaan in Vught.

Hoog tijd voor een update dus.

Na de bouwvakantie zijn we als eerste gestart met de werkzaamheden in fase 7, het deel van de De Bréautélaan tussen de Lekkerbeetjenlaan en de Heiweg. Het asfalt en de onderliggende fundering is verwijderd om ruimte te maken voor het rioolwerk. Het nieuwe riool sluit aan op het al in 2017 vervangen gedeelte bij de rotonde met de Loonsebaan. Van daaruit is een nieuwe leiding op 3,5 meter diepte aangelegd voor de afvoer van het vuile rioolwater. Tegelijkertijd zijn ook de huisaansluitingen van de woningen vervangen tot de erfgrens waarmee het riool er weer voor tientallen jaren tegenaan kan.

De rioolploeg is daarna verder gegaan in fase 8 die op 19 september is gestart, dit betreft het deel tussen de Heiweg en de spoorwegovergang.

In fase 7 is de rijbaan ondertussen voorzien van een laag met gebroken puin waarop straks de nieuwe rijbaan komt te liggen. Ook zijn de eerste voorbereidingen voor het straatwerk van start gegaan. Door de regenval gaat dat wel wat langzamer dan gehoopt maar we doen er alles aan om die achterstand weer weg te werken.

Fase 9, het deel van de De Bréautélaan tussen de spoorwegovergang en huisnummer 17, start op maandag 3 oktober en het laatste deel, fase 10, rond 17 oktober. 
Laatste update: 27/09/2022
© Van Gelder