Asfalteren van de De Breautelaan



Vandaag is het eerste asfalt in de rijbaan van de De Breautelaan verwerkt. Vanaf de rotonde Loonsebaan tot de laatste drempel net voor de spoorwegovergang is de weg voorzien van een onderlaag van asfalt van 7 cm dik. Deze laag draagt straks de verkeersbelastingen over aan de onderliggende fundering die dat op zijn beurt weer doet naar het bestaande zand in de weg. Door de laag asfalt zijn de woningen op dit deel weer normaal bereikbaar voor de auto's en dat is toch fijn voor de bewoners die dat al met al zo'n 7 weken niet hebben kunnen doen. Alle waardering dan ook van ons voor het getoonde begrip.

De tweede laag asfalt is een deklaag. Dit type asfalt is niet zo sterk als de onderlaag maar wel erg slijtvast. En dat is wel zo belangrijk. 

Omdat de De Breautelaan wordt ingericht als een fietsstraat met de auto's te gast wordt de kleur van de deklaag rood. Het verwerken van de deklaag combineren we met het werk aan de andere zijde van de spoorwegovergang.  In het midden van de rijbaan wordt ook nog een strook van gebakken stenen aangebracht die verkeersremmend werkt in combinatie met de drempels. Deze stenen brengen we als laatste aan zodra de deklaag is aangebracht. Eerder gaat helaas niet door de beperkte breedte van de rijbaan.

Hieronder nog wat meer foto's van het werk van vandaag.











Laatste update: 25/10/2022
© Van Gelder