De laatste loodjesNog drie weken en dan rijden de eerste auto’s weer over de De Bréautélaan. Voor het echter zover is zijn er nog enkele belangrijke zaken in de weg af te maken. Voor het overzicht zetten we ze hieronder chronologisch op een rijtje voor u.

De week van 28 november t/m 2 december

Het laatste rode asfalt tussen de spoorwegovergang en de kruising met de Vinkenlaan/Berkenheuveldreef wordt op vrijdag 2 december aangebracht. In deze week worden tevens de plateau’s bij de aansluitingen van de Vinkenlaan, de Berkenheuveldreef en de Eikenlaan voorzien van tegels. Ook worden de laatste inritten van de woningen voorzien van straatwerk. Daarnaast worden de lichtmasten langs de De Bréautélaan voorzien van nieuwe LED-armaturen en worden de lichtmasten geschilderd, mits het weer dit toelaat. Als laatste wordt de halfverharding van de voetpaden aangebracht.

De week van 5 t/m 9 december

In deze week maken we het straatwerk bij de spoorwegovergang af. Ook worden dan de drempelementen in de rijbaan van de De Bréautélaan geplaatst. Ter plaatse van de drempel wordt het asfalt dan verwijderd waarna de elementen worden aangebracht. Iedere dag worden er zo één en misschien twee drempels geplaatst al naar gelang de voortgang. We vullen in deze week ook de laatste delen van de bermen aan en we brengen op enkele plaatsen speciale grasplaten aan in de berm langs de Esdoornlaan die als parkeerplaats zullen dienen.

De week van 12 t/m 16 december

In deze week worden de middengeleiders in de De Bréautélaan voorzien van straatwerk en ook werken we aan de strook van straatstenen die in het midden van de rijbaan van de De Bréautélaan komt te liggen. Per dag leggen we dan ongeveer 100 meter van deze strook aan zodat het werk aan het einde van de week gereed is. Op de foto hieronder vindt u ter verduidelijking een foto van de John F. Kennedylaan in Vught waar dit principe al eerder is toegepast.De laatste restpunten aan de De Bréautélaan worden deze week ook afgemaakt zodat de weg aan het einde van vrijdag 16 december weer opengesteld kan worden voor het verkeer.

De week van 19 t/m 23 december

Dit is de laatste werkweek van het project die in het teken staat van het oplossen van de laatste restpunten in de Heiweg, Middenweg en Esdoornlaan, het opruimen van de laatste zaken en het afvoeren van de overgebleven materialen van het project. Daarna volgt voor ons de kerstvakantie die tot en met zondag 9 januari 2023 zal duren.
Laatste update: 25/11/2022
© Van Gelder