De voetpaden langs de De BréautélaanVanaf vandaag worden de nieuwe voetpaden langs de De Bréautélaan aangebracht. Waar het mogelijk is gebeurt dat met gebakken klinkers maar daar waar de bomen erg dicht op het voetpad staan (zoals op de foto hierboven) gebeurt dat met een halfverharding.  Maar waarom is dat nu eigenlijk?

Wanneer er overal weer een voetpad van gebakken klinkers aangebracht zou worden, zoals in de oude situatie het geval was, zouden de straatstenen van het voetpad door de wortels van de bomen omhoog gedrukt worden binnen nu en een jaar of twee. Dat levert dan gevaarlijke situaties op met valgevaar voor met name de mensen die moeilijker ter been zijn. Daarnaast ziet dat er ook niet echt verzorgd uit.

De halfverharding wordt na het aanbrengen hard maar het blijft daarna wel flexibel zodat het de opdrukkende wortels van de bomen kan volgen. Het is dus niet uitgesloten dat het voetpad er in de toekomst helemaal vlak in blijft liggen maar eventuele hoogteverschillen die door de wortels van de bomen worden veroorzaakt zijn wel veel geleidelijker aanwezig waardoor ze geen valgevaar meer kunnen veroorzaken voor de voetgangers.
Laatste update: 01/12/2022
© Van Gelder