Wanneer is fase 1 van de Hooigracht in Leiden klaar?We werken momenteel hard aan het afmaken van fase 1. Een groot deel van het straatwerk van de trottoirs tussen de Haarlemmerstraat is ondertussen aangebracht of in voorbereiding daarop. Ook de keerelementen bij de Binnenvest zijn geplaatst en worden voorzien van metselwerk. Ondergronds zijn de werkzaamheden voor een goede afvoer van het regenwater van de nieuwe weg afgerond.  

Als gevolg van extra werk aan het ondergrondse werk en de RIVM maatregelen als gevolg van het Coronavirus is het helaas niet mogelijk om het werk in fase 1 op 17 april af te ronden. We kunnen helaas niet méér personeel inzetten dan nu aanwezig is omdat we dan niet meer aan de richtlijn van 1,5 meter kunnen voldoen. De einddatum van fase 1 is daarom met twee weken verplaatst naar vrijdag 1 mei 2020.  Aan het einde van die dag kan het verkeer weer in twee richtingen gebruik maken van de Pelikaanstraat. De afsluiting van de Van der Werffstraat en de Oude Vest duurt als gevolg daarvan ook twee weken langer. We hopen op uw begrip hiervoor.

Voor de totale doorlooptijd van het project heeft de vertraging in fase 1 geen gevolgen. Het werk in fase 2 start namelijk conform planning op maandag 20 april en duurt tot en met 2 oktober. In een apart nieuws bericht dat u hier kunt vinden gaan we hier nader op in.
Laatste update: 06-04-2020
© Van Gelder