Update Grondwater
Na overleg met de opdrachtgever Brabant Water en de positieve resultaten na het maken van proefsleuven zijn wij begonnen met de werkzaamheden.

Op voorhand werd gedacht door de lage stand van de rivier dat het grondwater mee zou vallen. Na de eerst sleuven gegraven te hebben werd duidelijk dat er toch te veel grondwater aanwezig was. De proefsleuven in de buurt lieten eenzelfde beeld zien.

Het gebied lijkt in het verleden opgehoogd te zijn. Het regenwater kan door de onderliggende klei-laag niet goed weg. Dat verklaart waarom de waterstand in de rivier relatief laag is en er toch grondwater wordt aangetroffen. 

Na een droge week hebben we vorige week succesvol het eerste stuk leiding vervangen in de Burgemeester Verhagenstraat. Helaas is het noodzakelijk een bredere sleuf te graven dan normaal. Hierdoor kan het zijn dat er meer overlast wordt ervaren van de grotere grondwal. Deze zal in veel gevallen ook meer ruimte op de rijbaan in beslag nemen.

Deze week werken wij verder aan de Wethouder Kuijperstraat ter hoogte van de huisnummers 1 t/m 13 in de richting van de Burgemeester van Rijswijkstraat

 
Laatste update: 11/24/2020
© Van Gelder