Werk aan de hoofdrijbaan vanaf 22 maartIn januari 2021 zijn de werkzaamheden aan de Koningin Emmalaan gestart. Afgelopen tijd is er vooral gewerkt aan de parallelwegen (Zuster J.C. Croonhof, parallelweg Koningin Emmalaan en nabij de bassischool C.B.S. Juliana.) en aan de parkeerplaats van de kerk.

Vanaf 22 maart starten we met het werk aan de hoofdrijbaan en is de Koningin Emmalaan dicht in westelijke richting (Leerdam in). In oostelijke richting (Leerdam uit) blijft de weg open.

Het werk aan de hoofdrijbaan wordt gefaseerd uitgevoerd. Er wordt gestart ter hoogte van CBS Juliana en de brandweer en er wordt vanuit daar gewerkt in de richting van de Spoorstraat. Het gebied waar wij starten aan de hoofdrijbaan is aangegeven in de afbeelding hierboven. In deze afbeelding zijn ook de kruisgingen aangegeven die tijdelijk worden gesloten voor autoverkeer.

Om hulpdiensten, busdiensten en werkverkeer toch veilig in westelijke richting te kunnen laten rijden, maken we gebruik van een verkeersregelinstallatie (VRI). Aan weerszijde van het werkvak wordt een verkeerslicht geplaatst. waar de hulpdiensten, busdiensten en werkverkeer een groen licht aan kunnen vragen om de Emmalaan toch in westelijke richting in te kunnen rijden. Dit betekent dat u voor een rood verkeerslicht kan komen te staan als u in oostelijke richting rijdt. Voor normaal verkeer is het niet mogelijk om een groen licht aan te vragen bij deze VRI. De verkeerssituatie met de VRI duurt tot en met de zomer.

Doorgaand verkeer door- en bestemmingsverkeer in westelijke richting van Leerdam wordt grootschalig omgeleid via de N484 en N848. Ook wordt doorgaand verkeer omgeleid via de A2 en de A15. De afsluiting van de Koningin Emmalaan wordt daarnaast aangegeven in de navigatiesystemen (google maps, waze, apple maps en TomTom).

Deze planning pagina wordt geüpdatet zodra wij aan een nieuw werkgebied starten die effect heeft op de hoofdrijbaan. Hou deze planning pagina daarom in de gaten als u op de hoogte wil blijven van de verkeerssituatie op de Koningin Emmalaan.
Laatste update: 12-03-2021
© Van Gelder