De Akkers: Hoe zit het met uw tuin en het hoogte verschilTijdens de werkzaamheden wordt het openbare gebied zoals de straat en de stoep voor uw woning opgehoogd.

Hoeveel de ophoging precies is varieert in de wijk. Op sommige plekken is dat 20 cm maar op andere plekken is dat veel meer. Denk dan aan 40 tot 70 cm!  U bepaalt als huiseigenaar zelf of u uw eigen terrein ook ophoogt en u bent daar ook zelf verantwoordelijk voor.  

U besluit om uw eigen terrein niet op te hogen: Wij zorgen er voor dat er een aansluiting wordt gemaakt tussen de hoogte van uw tuin en de nieuwe hoogte van de straat zodat u te voet bij uw woning kunt komen. De aansluiting is niet langer dan 1,5 meter zodat er bij grote hoogteverschillen een behoorlijke klim kan ontstaan. Op de foto hierboven ziet u een voorbeeld van 40 cm ophoging. Bij het niet ophogen van uw voortuin kunnen er ook problemen ontstaan met de afvoer van het regenwater waardoor uw tuin vol waterkan komen te staan. En als laatste kan ook de afvoer van uw rioolwater problemen op gaan leveren omdat de riolering in de straat mee opgehoogd wordt. Het kan dan gebeuren dat het rioolwater niet meer goed weg kan stromen uit uw woning naar het hoofdriool met verstoppingen tot gevolg. Daarom raden we u ten zeerste aan om uw eigen terrein mee op te hogen. 

U besluit uw eigen terrein wel op te hogen: Wanneer u besluit om uw eigen terrein mee op te hogen kunt u contact opnemen met Oaks, uw eigen hovenier of de hoveniers onder dit bericht. 

Wist u dat u bij de gemeente subsidie kunt aanvragen als u bijvoorbeeld alleen en dat deze kan oplopen tot maximaal € 15.000 per subsidieaanvraag.
Voorbeelden zijn; waterdoorlatende tegels op uw oprit, het afkoppelen van de regenpijp of tegels eruit, groen erin. 
Check >hier< om er meer over te lezen. 

 

Heeft u zand nodig?  De gemeente stelt zand beschikbaar wat uit het project komt, mits het niet nodig is voor het project. Als service wordt de levering van zand verzorgd door Van Gelder. Daar later meer over. 

Tuinadvies: Het is misschien mogelijk om uw planten een nieuwe plek te geven in de nieuwe tuin door ze tussentijds op één plek in uw tuin op te slaan tot het moment dat ze naar een nieuwe plek verplant kunnen worden. Het ophogen van uw tuin is meteen een mooie gelegenheid om uw tuin groener en klimaatadaptiever in te richten zodat niet alleen u maar de hele buurt er groener van wordt en de leefbaarheid er op vooruit gaat.

Wij werken samen met onze groenpartner Oaks. Zij kunnen u adviseren over welke materialen u kunt gebruiken en welke planten het goed doen in een klimaatadaptieve tuin. Ook kunt u hen vragen om mee te denken over een nieuw ontwerp van uw voortuin. 

Hoveniers die in de wijk aan het werk zijn: 

Lorsheijd Groen 
T 0174 - 24 61 69
info@lorsheijd-groen.nl 
http://www.lorsheijd-groen.nl 

Oosterman Hoveniers B.V. 
0181 – 700 207
010 – 300 784 7
06 – 22 41 44 01
hoveniers@oosterman.info 
https://oosterman.info

Oosterman is de hovenier die voor Woonplus aan het werk is in de wijk.

 
Laatste update: 10/10/2021
© Van Gelder