Tramlijn 16: Werkzaamheden tramlijn 16 in Moerwijk en LaakDe gemeente Den Haag past tramlijn 16 in Moerwijk en Laak aan voor de nieuwe brede trams. Het werk start maandag 14 februari en duurt tot en met zondag 10 april 2022.

De werkzaamheden vinden plaats vanaf de tramhalte Hardenbroekstraat tot en met de tramhalte Van Zeggelenlaan. Er zijn omleidingen voor het verkeer.

In de wijken Moerwijk, Spoorwijk en Laakkwartier-west werkt de gemeente aan:

  • de tramhaltes en straatinrichting Hardenbroekstraat, Betje Wolffstraat, Erasmusplein, Heeswijkplein en Station Moerwijk
  • de tramhaltes Geysterenweg en Alberdingk Thijmstraat worden opgeheven
  • de zebrapaden op de Loevesteinlaan bij de kruisingen met de Erasmusweg, Rhijnvis Feithlaan en Melis Stokelaan worden veiliger
  • Vlakbij de tramhaltes worden bomen gekapt of in andere grond geplant.

Parkeren

Tijdens de werkzaamheden kunnen bewoners niet parkeren op de Erasmusweg aan de even kant en op de Hildebrandstraat. Bewoners kunnen parkeren in de straten eromheen.

Omleidingen

Er gelden verschillende omleidingen voor het autoverkeer tijdens de werkzaamheden.

  • Er geldt eenrichtingsverkeer op de Erasmusweg aan de even zijde vanaf de Loevesteinlaan naar het Erasmusplein.
  • Het kruispunt Erasmusweg/Assumburgweg is afgesloten. Het verkeer volgt de omleiding via het Heeswijkplein.
  • De Hildebrandstraat is tussen het Hildebrandplein en de Van Zeggelenlaan afgesloten. Het verkeer volgt de omleiding via de Alberdingk Thijmstraat en de Neherkade.

Van maandag 28 februari tot en met zondag 3 april 2022 rijdt tramlijn 16 een andere route. Tussen de tramhalten station Hollands Spoor en Loevesteinlaan rijdt de tram via de route en halten van tram 9. Plan uw reis via de reisplanner op www.htm.nl(externe link), via de HTM reisapp of OV9292. 

Meer informatie over de te vervallen & vervangende halten: https://www.htm.nl/omleidingen-verstoringen 

 

 

Nachtwerkzaamheden

Op een aantal plekken past de gemeente de bovenleidingen aan voor de nieuwe tram. Om te zorgen dat de wijken goed bereikbaar en veilig blijven vinden deze werkzaamheden in de nacht plaats tussen 22.00 en 07.00 uur. Het werken aan de bovenleidingen kan 1 nacht (geluids-)overlast veroorzaken. Het werk gebeurt met een hoogwerker. Direct omwonenden ontvangen hierover een bericht. 

Contact

Heeft u vragen over de werkzaamheden? Stuur dan een e-mail naar tramlijn16M@vangelder.com.

 
Laatste update: 31/01/2022
© Van Gelder