De Akkers: Bewoners Akkerpad planten 5.000 biologische bloembollen
De bewoners van het Akkerpad (en om de hoek) gingen op 28 december flink aan de slag met het planten van maar liefst 5.000 biologische bloembollen. Zo maken zij van hun openbaar stuk groen aan het Akkerpad in Noord een waar bijenparadijs in het voorjaar en de zomer.

Onder leiding van Sjoukje Meeuwissen en Herbert Nikkels vroegen de bewoners een wijkbudget aan waarmee ze drie verschillende soorten narcissen, blauwe druifjes, boshyacinten en sneeuwklokjes kochten. Sjoukje: "Het zijn allemaal soorten die verwilderen. Die gaan dus nog jarenlang elk voorjaar tevoorschijn komen en blijven de boel opfleuren!" Doordat de wijk wegens verzakking moest worden opgehoogd, moesten helaas ook veel bomen worden gekapt omdat ze een ophoging aan hun stam niet zouden overleven. Herbert: "Gelukkig hebben we mogen kiezen voor bij-vriendelijke nieuwe bomen, zodat ook de bomen bijen en vlinders gaan aantrekken."


Na afloop van de klus werd bij de straatkerstboom een glas Glühwein en limonade gedronken om zo de actie gezellig af te sluiten.

 


--Laatste update: 16/01/2023
© Van Gelder