Klaverblad artikel werk rotonde gaat van start


Na het dodelijk verkeersongeval van dinsdag 5 oktober 2021 op de rotonde Wolfskamerweg-Esscheweg-Vijverbosweg, gaf de gemeente Vught opdracht tot een onafhankelijk onderzoek naar de verkeersveiligheid op de rotonde. Het onderzoek leidde tot een nieuw ontwerp dat de rotonde veiliger maakt voor het verkeer. Op 22 februari gaat het werk van start. Dan wordt de rotonde afgesloten voor alle verkeer.  

Het verkeersbureau dat het onderzoek uitvoerde, is direct daarna aan de slag gegaan met een nieuw ontwerp voor de rotonde. Inwoners uit de omgeving werden hier actief bij betrokken. De vernieuwde rotonde krijgt een vrij liggend fietspad op ruime afstand van de rijbaan. Verder veranderen de ligging en omvang van de rotonde. Dat betekent dat er ook veel kabels en leidingen verlegd moeten worden, dat de riolering aanpassing behoeft en dat er bomen moeten wijken. Kortom, boven én onder de grond moet veel werk worden verzet.  

Aannemingsmaatschappij Van Gelder B.V. heeft opdracht om het werk uit te voeren. Op woensdag 18 januari heeft de aannemer het definitief ontwerp op een bewonersavond toegelicht.  

Rotonde afgesloten voor al het verkeer
De rotonde is tijdens de werkzaamheden (start: woensdag 22 februari tot medio mei) volledig afgesloten voor al het verkeer. Vanzelfsprekend proberen we het werk zo snel mogelijk uit te voeren en de overlast zoveel mogelijk te beperken. De vernieuwde rotonde is naar verwachting medio mei gereed.

 

Blijf op de hoogte

Wij houden u ook graag op de hoogte via de Werk in uitvoering App. In de app vindt u de planning van de werkzaamheden van aannemer Van Gelder en de eventuele omleidingen. De werk in uitvoering app is beschikbaar voor zowel iOS als Android en is gratis te downloaden in de Appstore of Playstore. Via de QR-code, wordt u naar de downloadpagina’s geleid. Geen QR-scanner? De directe link naar de app is: www.vangelder.com/de-van-gelder-werk-in-uitvoering-app.

 

Wij danken u hartelijk voor uw medewerking en begrip.

 

 

 
Laatste update: 22/02/2023
© Van Gelder