Hillegommerpolders

Weerlaan Hillegom Hillegom

Locatie

Projectstatus


15%

 

 

 


Projectinformatie


UPDATESPLANNING DOCUMENTENFOTO'SMELDINGCONTACT


Projectomschrijving

Vanaf november 2021 tot en met april/mei 2022 werkt Aannemingsmaatschappij Van Gelder in opdracht van het Hoogheemraadschap van Rijnland aan een nieuwe verbinding tussen de Vossepolder en de Venniperpolder. Daarbij worden op zes locaties in Hillegom maatregelen uitgevoerd die de afvoer van het regenwater naar de Ringvaart van de Haarlemmermeer en de doorstroming in de wijken verbeterd.

Wat gaat er gebeuren?

  • De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd op zes locaties. Naast de Vossenlaan nabij de Mariastraat en Parklaan wordt een nieuwe onderwaterdrempel aangelegd Aan de Oude Weerlaan 55 wordt de bestaande verbinding tussen de Vossepolder en de Weerlanerpolder afgesloten. Naast de Weerlaan wordt ter hoogte van de kruising met de Vossevaart een nieuwe verbinding gemaakt tussen de Vossepolder en de Venneperpolder. Door de Heemskerklaan en de Van Limburg Stirumlaan worden maatregelen genomen om de doorstroming te verbeteren. En aan het einde van de Vosselaan nabij het gemaal Lieverse wordt de watergang verbreed.

Wat betekent dit voor u?

  • Het werk is niet uit te voeren zonder hinder of overlast. Op drie plekken is een afsluiting voor het verkeer noodzakelijk. Onder knop planning vind u hier meer informatie over.
  • Ook is er in de week van 29 november tot en met 3 december sprake van hinder door geluid en trillingen rondom de kruising van de Weerlaan en de Vossevaart.

Projectdetails


Projectomvang: € 936.000,00

Opdrachtgever: Hoogheemraadschap van Rijnland

Uitvoeringsperiode: vanaf 8 november 2021 tot en met april/mei 2022

Contact


Omgevingsmanager: Aranxtha van der Lee

Telefoon: 06 319 134 25

Email:avanderlee@vangelder.com