Update werkzaamheden Rioolvervanging Zwartebroek

Geschreven op 17/08/2022


De kop is eraf! Van Gelder is begonnen met de werkzaamheden t.b.v. de rioolvervanging in Zwartebroek.

Als eerste zijn de bomen die in de weg staan voor de aan te leggen riolering en de nieuwe verhardingen en de bomen met een te korte levensverwachting gekapt zodat er ruimte is ontstaan om te kunnen werken.

Het nieuwe regenwaterriool in de Albert van Meerveldstraat vanaf het parkeerterrein bij De Belleman naar de Eendrachtstraat is aangebracht en hier is ook al gestart met de voorbereidingen voor de nieuw aan te brengen verhardingen.

Op de Eendrachtstraat is de bovenste laag asfalt verwijderd zodat het op te breken resterende verhardingspakket bij het leggen van de riolering dunner en gemakkelijk te verwijderen is. Inmiddels is gestart met de aanleg van het nieuwe regenwaterriool in de Eendrachtstraat.  Vanaf het rioolgemaal naast huisnummer 101 richting de Wielweg wordt een nieuw vuilwaterriool aangelegd.

Bereikbaarheid

Voor deze werkzaamheden is de Albert van Meerveldstraat vanaf het parkeerterrein tot de Eendrachtstraat afgesloten. Het parkeerterrein blijft bereikbaar vanaf de Buurtveenweg.

De Eendrachtstraat is vanaf de Coop tot de Vellengastraat voor doorgaand verkeer afgesloten. Vanaf Terschuur en de Buurtveenweg blijft de Coop bereikbaar.

Kindcentrum Het Anker blijft bereikbaar via de Vellengastraat en de Albert van Meerveldstraat, komend vanaf de kant van de Buurtveenweg. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de Hoevelakenseweg.

De busdienst wordt omgeleid via de Hoevelakenseweg en Klaarwater. In en uitstappen is mogelijk op de haltes in Terschuur en langs de Oosterdorpstraat / Klaarwater.


Verkeersmaatregelen fase 1 Verkeersmaatregelen fase 1