De Akkers gaat op de schopNa een lange tijd van voorbereiden gaan we binnenkort echt van start met de werkzaamheden in woonwijk De Akkers.

In mei 2020 heeft u van ons een participatiemagazine ontvangen met de uitnodiging om mee te denken met de gemeente over de inrichting van uw wijk. 119 bewoners hebben dat ook daadwerkelijk gedaan en de punten. vragen en wensen die daar uit naar voren kwamen zijn gebruikt in het ontwerp van drie groengebieden aan de Speltakker, De Boekweitakker en de Gerstakker.

In het magazine heeft u ook kunnen lezen dat de uitvoering gepland stond vanaf het vierde kwartaal van 2020. Helaas gaat dat niet lukken. De ophoging van de wijk gebeurt met gebruik van lichte ophoogmaterialen. Welk materiaal we toepassen is nog niet gekozen en omdat het ontwerp van het nieuwe riool mede afhankelijk is van de keuze van het lichte ophoogmateriaal is nu nog niet helder wat we precies onder de grond uit gaan voeren. Dat geldt ook voor de ophoging en verlegging van de ondergrondse kabels en leidingen voor water, gas, elektra en data. 

Wij verwachten deze zaken aan het einde van 2020 afgestemd te hebben zodat we daarna met de planning en de fasering van het werk buiten kunnen starten. Wij gaan er nu vanuit dat we aan het begin van het tweede kwartaal van 2021 kunnen starten met de werkzaamheden. Uiteraard ontvangt u daarover van ons tijdig een bericht zodat u weet waar u toe bent.

 
Laatste update: 13/10/2020
© Van Gelder