Vragen en antwoordenIn deze lijst vindt u een antwoord op de meestgestelde vragen.

Vraag: Waarom wordt het werk aan de Kennedylaan nu ineens zo snel uitgevoerd?

Antwoord: De werkzaamheden stonden oorspronkelijk gepland voor de zomervakantie van 2021.  Dankzij het Coronavirus was het de afgelopen tijd heel erg rustig op de wegen op en rond Eindhoven en ook zijn de evenementen niet toegestaan tot in ieder geval 1 september. Dat gaf de gemeente Eindhoven de kans om het werk al dit jaar uit te laten voeren waarmee de overlast voor het verkeer veel minder is dan wanneer het in 2021 uitgevoerd zou worden.

 

Vraag: Wordt er geluidsreducerend asfalt toegepast op de nieuwe Kennedylaan?

Antwoord: Ja, er wordt geluidsreducerend asfalt toegepast waardoor de hoeveelheid geluid vanaf de weg afneemt.

 

Vraag: Hoe zorgen jullie er voor dat er geen mensen of kinderen in het werkvak kunnen komen?

Antwoord: Tussen de rijbaan van de Kennedylaan en hret naastgelegen fietspad plaatsen we bouwhekken waarmee het werkgebied afgesloten is voor de omgeving.

 

Vraag: Hoe rijdt het bouwverkeer?

Antwoord: In de eerste fase rijdt het bouwverkeer vanaf de Sterrenlaan het werkvak in via de oprit. Een portier laat daar alleen het werkverkeer door. Het bouwverkeer kan het werkvak verlaten tussen de Tempellaan en de A50 via een invoeger die we speciaal daarvoor aanleggen. In de tweede fase kan het bouwverkeer vanaf de A50 doorrijden via de Kennedylaan naar het werkvak. Door deze maatregelen ondervindt de buurt zo min mogelijk hinder van het bouwverkeer.

 

Vraag: Hoe kom ik straks thuis?

Antwoord: Verkeer vanaf het Centrum kan in de eerste fase gebruik blijven maken van de afrit naar de Sterrenlaan en vanaf daar via de lokale wegen naar huis rijden. Verkeer vanaf het noorden kan gebruik maken van de Huizingalaan, de Tilburgseweg of de Boschdijk om thuis te komen.  Tijdens de tweede fase kan het verkeer vanaf het centrum ook weer gebruik maken van de op- en afritten van de Bekkerslaan en Tempellaan. Voor het verkeer uit het noorden veranderd de situatie dan niet.

 

Vraag: Weten de nood- en hulpdiensten van deze werkzaamheden?

Antwoord: Ja, zij hebben tijdens de voorbereidingen actief meegedacht in de oplossing waarmee zij de omgeving kunnen bereiken tijdens het werk.

 

Vraag: Ik heb een vraag, bij wie kan ik daarvoor terecht?

Antwoord: U kunt u onze omgevingsmanager bereiken op het telefoonnummer 06-48 62 85 31 of het mailadres kennedylaan@vangelder.com. U krijgt dan binnen een werkdag een antwoord van ons.

 

Vraag: Wanneer zijn jullie aan het werk?

Antwoord: Het werk start op 29 juni en duurt tot en met 26 juli. We werken van maandag tot en met zaterdag tussen 06:00 en 23:00. 

 

Vraag: Wat gebeurt er met het oude asfalt?

Antwoord: Oud asfalt is een waardevolle grondstof voor nieuw asfalt. Het asfalt wordt daarvoor verwarmd en toegevoegd aan het nieuwe asfalt. Afhankelijk van het soort asfalt wordt er tot 98 % gebruik gemaakt van oud asfalt om nieuw asfalt mee te kunnen maken. Grote kans dus dat het asfalt van de oude Kennedylaan straks weer als nieuw asfalt terug komt in de nieuwe Kennedylaan.
Laatste update: 19-06-2020
© Van Gelder