Stadsakkers Eindhoven krijgt een nieuw thuis

Geschreven op 11/03/2022
William Verbij


Stadsakkers Eindhoven heeft op 12 maart een nieuw onderkomen gekregen. Toen in September 2020 groen licht werd gegeven door de gemeente Eindhoven voor de aanleg van Buurtschap te Veld en even later de eerste ontwerpen werden gemaakt werd al snel duidelijk dat de bestaande locatie van het clubgebouw en containers de nieuwe inrichting in de weg zouden staan.

Daarom is in de maanden erna met het bestuur van de Stadsakkers naar een goede oplossing gezocht om de Stadsakker een prominente plek in de nieuwe inrichting te geven en om daarbij ook een nieuwe plek voor het onderkomen van de Stadsakkers te realiseren. Het clubgebouw en de opslagcontainer zijn daarom van de zuidkant naar de noordkant van het terrein verhuisd.

De nieuwe locatie heeft een speels ontwerp gekregen door de landschaparchitect die ook het Buurtschap zelf heeft ontworpen zodat het straks allemaal prima bij elkaar past. Ook de door Hurks geschonken opslagcontainer is daarbij niet vergeten. Een nieuwe aansluiting op de elektra en drinkwater laten nog even op zich wachten totdat de hoofdleidingen ook in dit deel van het Buurtschap worden aangelegd. Dat zal eind juni het geval zijn. Er is al wel een aansluiting op de riolering mogelijk gemaakt en er is een nieuwe waterbron geslagen om de planten op de Stadsakker van water te voorzien tijdens het groeiseizoen. 

Op naar een groeizaam jaar voor de Stadsakkers!