Ruim baan voor de nieuwe bomenNieuwe bomen hebben ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Binnenkort starten wij daarom met deze werkzaamheden aan de Waddendijk tussen huisnummer 3 en 84. Daarbij worden de wortels van de oude bomen verwijderd en worden speciale groeiplaatsen voor de nieuwe bomen gegraven. Omdat de wortels van de oude bomen onder het asfaltpad zijn gegroeid moet ook het asfaltpad in de groenstrook worden verwijderd.

Tussen 16 en 20 september verwijderen we als het eerste het asfalt. De onderliggende fundering werken we daarna netjes af zodat dit als voetpad kan worden blijven gebruikt.

Tussen 23 en 30 september worden de oude boomstobben verwijderd tussen de Waddenweg en de Waddendijk 84 waarna er nieuwe boomgroeiplaatsen worden gemaakt voor de nieuwe bomen.Tussen 16 en 24 oktober doen wij dan hetzelfde tussen de Waddenweg en de Waddendijk 3.Hier vindt u een kaartje met daarop de werklokaties en het moment van uitvoering.

Bij de aanleg van een boomgroeiplaats wordt de bestaande grond verwijderd tot het grondwater en wordt er speciale bomengrond terug gebracht waarin de nieuwe bomen straks een goede start kunnen maken.

Parkeren

Parkeren aan de kant van de groenstrook is tijdens het verwijderen van de oude boomstobben en het aanleggen van de boomgroeiplaatsen niet mogelijk. Het betreft dan maximaal 2 parkeerplaatsen die voor één á twee dagen niet kunnen worden gebruikt. Parkeren aan de kant van de woningen blijft wel mogelijk.

Het voetpad krijgt nieuw asfalt tijdens het herinrichten van de Waddendijk in september 2020, de nieuwe bomen worden dan ook geplaatst.
Laatste update: 09/09/2019
© Van Gelder